Annonce
Lemvig

Udvider vestjysk ulveområde markant: Nu på størrelse med Lolland-Falster

Det nye ulveområde bliver på størrelse med Lolland-Falster - cirka 1730 kvadratkilometer. Kort: Miljøstyrelsen.
Den nye udvidelse af det vestjyske ulveområde skyldes, at ulvene fra Ulfborg-reviret har angrebet får uden for det oprindelige ulveområde.

Vestjylland: Flere landmænd og husdyrholdere får nu mulighed for at søge tilskud til ulvesikre hegn.

Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse

Det sker, fordi styrelsen udvider det vestjyske ulveområde betragteligt.

"Tilskudsordningen kommer til at gælde i et område af Vestjylland på størrelse med Lolland-Falster - cirka 1730 kvadratkilometer. Det nye ulveområde strækker sig fra Søndervig i syd til Thyborøn i nord og mod øst helt ind til Videbæk, Aulum og Holstebro," skriver Miljøstyrelsen.


Mindst én ulv har ved flere lejligheder angrebet får omkring Klosterheden Plantage.

Miljøstyrelsen


Det første ulveområde blev udpeget i 2017 ved Ulfborg, hvor landmænd fik mulighed for at søge tilskud til ulvesikre hegn inden for et afgrænset område.

To år senere oprettede Miljøstyrelsen endnu et ulveområde i Midtjylland sydvest for Silkeborg.

"Den nye udvidelse af det vestjyske ulveområde skyldes, at ulvene fra Ulfborg-reviret fra tid til anden har angrebet får uden for det oprindelige ulveområde, og mindst én ulv har ved flere lejligheder angrebet får omkring Klosterheden Plantage," skriver Miljøstyrelsen.

Alle husdyrholdere med mindre husdyr i et af de to ulveområder, kan søge tilskud til at etablere ulvesikre hegn for at beskytte dyrene mod angreb.

Tilskuddet dækker udgifter til materialer og opsætning og er på op til 15 kr. pr. meter hegn. Landmændene kan desuden få tilskud til spændingsgiveren, som skal sørge for strøm i hegnet.

Endelig bliver der som noget nyt indført et tilskud til hegnsalarmer. Det er apparater, som kan sættes fast på de ulvesikrede hegn og sende en alarm via SMS, hvis spændingen i hegnet pludselig falder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Gøgeungen København

Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce