Annonce
Lemvig

Uforståeligt at Lemvig bliver ramt

Orla Østerby undrer sig over, at Lemvig ser ud til at blive en taber i den kommunale udligningsreform. Pressefoto
Der er flere gode elementer i udkastet til den kommunale udligningsreform, siger den konservative kommunalordfører
Annonce

København: Det undrer Orla Østerby, der er kommunalordfører for Det konservative Folkeparti, at Lemvig Kommune står til at blive en af de store tabere i det udkast til den kommende kommunale udligningsreform, der blev præsenteret torsdag.

- For mig er det uforståeligt, at Lemvig Kommune skal til at aflevere så mange penge. Lemvig er en veldrevet kommune, der ikke har brugt midler på ekstravagance. Derfor synes jeg, det er svært at forstå, at Lemvig står til at skulle aflevere penge, siger Orla Østerby, der gennem 22 år sad i byrådet i Lemvig.

Først fredag eftermiddag vil regeringen fremlægge tal for, hvor meget de enkelte kommuner fremover får tilført eller skal aflevere, hvis forslaget om den kommunale udvikling bliver til virkelighed. Men ud fra de plancher, der blev fremlagt i løbet af torsdagen, står Lemvig Kommune til årligt at miste mindst 40 millioner kroner på udligningen.

Ifølge Orla Østerby er der flere parametre, der tilsyneladende ikke peger Lemvigs vej i regeringens udspil til en ny kommunal udligning.

- Der er ikke meget socialt boligbyggeri i Lemvig Kommune, og på det sociale område klarer kommunen sig godt. Det ser ud til, at de vægte, der tidligere er blevet brugt i udligningen, ikke kommer til at tælle så meget denne gang. Det er blandt andet det faldende befolkningstal, som Lemvig ellers kæmper med, siger Orla Østerby.

Han peger på naboerne i Struer som en kommune med en anden befolkningssammensætning, som kommer dem til gavn.

- Struer er en gammel jernbaneby, og de har flere parametre, der kommer til at tælle i deres retning, siger han.

Kommunalordføreren mener, at regeringen med sit udspil har villet sende et signal til kommunerne.

- Der er mange gode elementer i udspillet. For mig at se ser det ud til, at regeringen har villet sige til de kommuner, der har leveret ekstravagance i form af kulturfestivaler, byggerier og andet, der ikke er kommunale kernekompetencer, ikke skal i spil til udligning, mens de kommuner der for alvor har det svært, skal have en ekstra støtte. Der er et signal om, at de kommuner, der ikke har haft styr på deres drift, skal se at få det, siger Orla Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce