Ulfborg/Vemb

Ulfborg-Ulv udvandrede til Tyskland: Nu er den udråbt som problem-ulv

En ulv udvandret fra Ulfborg er blevet problem-ulv i Tyskland. Arkivfoto

En Ulfborg-født ulv i det sydlige Slesvig-Holsten er nu officielt en problemulv efter flere angreb på får, der befandt sig bag elektriske hegn.

Ulfborg: Den danskfødte hanulv, med det mundrette navn "GW924m" kom til verden i Ulfborg i 2017. Men den blev ikke længe. For kort tid efter meddelte Miljøstyrelsen at den som fjerde ulv fra samme kuld var vandret mod syd, og dermed var blevet identificeret i Tyskland.

DNA-prøver viser, at det er den danskfødte hanulv, der i slutningen af november sidste år angreb en fåreflok i Pinneberg Amt i det sydlige Slesvig-Holsten, hvor to får efterfølgende måtte aflives efter at have pådraget sig svære kvæstelser fra angrebet. Nu er ulven blevet erklæret problemulv og må dermed skydes. Det skriver mediehuset SHZ.

Problemulve skal fjernes. Det har delstatens grønne miljø- og landbrugsminister Jan Philipp Albrecht slået fast. På jævnt dansk (og tysk) betyder det, at problemulve skal skydes. Men til gengæld er det fortsat et åbent spørgsmål, hvem der skal træffe beslutningen.

- For os er det nærliggende, at delstaten i henhold til principperne om sikkerhed og orden selv tager initiativ til at fjerne ulven, forklarer chefjurist Hans Heinrich von Maydell fra den slesvig-holstenske landboforening til avisen, Pinneberger Tageblatt.

Men i regeringsbygningerne i Kiel vil man nødig træffe valget.

- Vi forestiller os, at der kommer en ansøgning om at få fjernet en ulv, hvis der er et sikkert tegn på et problem, siger Joschka Touré, der er talsmand for miljø- og landbrugsministeriet til avisen.

Endnu er de juridiske forhold omkring nedskydning af problemulve ikke fuldstændig afklaret.

Skulle være bremset

Men ulve-debattør Erik Poulsen glæder sig over den tyske beslutning:

- Jeg kan kun bakke de tyske myndigheder op i beslutningen om at fjerne den danskfødte husdyrdræber. Det er godt, at man i Tyskland tager det ansvar i ulveforvaltningen, som vi i flere år har forsømt i Danmark, siger han.

Han mener, at man i Danmark burde have stoppet ulvene langt tidligere:

- I Danmark lod vi til gengæld Stråsø-koblet etablere sig i et begrænset område af Vestjylland. Det er heller ikke et problem, hvis det ellers holder sig fra husdyr. Det gjorde koblet i dén grad ikke. Langt over 200 får mistede livet i perioden oktober 2016 til april 2018. Det er et problem-kobbel, der skulle være bremset, inden forældredyrene fik hvalpe i maj 2017, siger han og tilføjer:

- NABU - Danmarks Naturfrednings tyske pendant - giver opbakning til en bortregulering. Et klarsyn, som DN også burde udvise, siger han.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce