Annonce
Debat

Ulighed. Talentprogram skævvrider

Debat: Uligheden trives i bedste velgående under denne regering! Trist men sandt!

Regeringen vil udvikle superstuderende for 190 millioner, og derfor lancerer regeringen nu et forslag, der skal dyrke talenterne, så de dygtigste studerende bliver i Danmark.

Baggrunden for dette forslag er, at regeringen er bange for, at vi glemmer de dygtigste studerende. Derfor vil Regeringen over de næste fire år investere 190 millioner kroner i talentforløb for de særligt talentfulde studerende på videregående uddannelser.

Målgruppen for dette talentprogrammet er kun de to procent dygtigste studerende på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. I alt drejer det sig om ca. 5000 studerende. De dygtigste skal gå i ekstra til undervisning, samtidig med de følger deres almindelige undervisning, eller også skal de på "sommerskole". Reelt betyder det, at der er taget penge fra 98 pct. at de "fleste" studerende, og nu skal der gives ekstra til de "få" 2 procent studerende. Det er tale om en skævvridning, og jeg finder det trist, at der fokuseres mest på de få superstuderende - frem for på de mange unge - eller på dem - som har svært ved at gennemføre en uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fængslet i fire uger efter indbrud

Læserbrev For abonnenter

Ulvedebat. Bune, du forveksler overbærenhed med at blive nedgjort

Debat: Jeg har ingen grund til at tiltale nogen nedgørende, for jeg er ganske bekendt med mange i dagens Danmark er dårligt orienteret om mangt og meget. Og det netop udpræget i spørgsmål om ulven. Hvor det så er jeg bliver overbærende, hvad de pågældende typisk oplever som nedgørende. Det er helt forudsigeligt. For selvværd er i dag ikke længere kendetegnende befolkningen i almindelighed, hvor mindreværd er blevet det mest kendetegnende. Faktisk ved folk flest meget lidt om natur og naturlighed, og det så lidt, at selv naturligheden om omkring graviditet og opdragelsen af børn må de have fagkundskaben til at oplyse dem om. Du skriver: ”Jeg har derfor bedt dig oplyse, hvor mange kilometer ulvesikre hegn, der skal opføres? Det behøver naturligvis ikke være det nøjagtige tal. Bare et slag på tasken. Det er jo et ret omfattende projekt, vi taler om.” Du stiller mig et spørgsmål, som du, hvad ville være nærliggende, tilsyneladende ikke selv gider bruge tid på at finde svar på. Svaret forudsætter kendskab til det samlede areal, der afgræsses af får fortrinsvis, da ulveangreb på andre husdyr er ganske ubetydelige. Det samlede tal på størrelsen af fårefolde rundt om har jeg så ikke. Og jeg tror heller ikke, der findes en sådan opgørelse. Men sammenfattende vil jeg tro, at de ulvesikre indhegninger skønsvis blot udgør fem procent af de beskyttelseshegn, som man fortrinsvis finder i skovene, der skal beskytte de små træer mod at blive gnavet ned af hjorte af enhver slags. Her i ulvezonen er det ikke mindst krondyrene, som der er rigtig mange af, der er årsagen til de mange beskyttelseshegn. Og altså arter, som du sikkert ved, er ulvens foretrukne byttedyr. Så flere ulve vil kunne minimere skaderne på træerne, og dermed de mange indhegninger, ved de nedbringer antallet af de arter, som er skadevoldende for skovbruget, samt for landbruget, da hjortevildtet også her afstedkommer til tider ret så omfattende markskader. Så set i det forhold er det ikke de ulvesikre indhegninger, der er et omfattende projekt, men de mange tusindvis af kilometer skovhegn og tilsvarende beskyttelseshegn rundt om i landskabet, der skal værne mod ulvens foretrukne bytte, der er et omfattende projekt. Disse hegn er der nemlig vildt mange af, og er netop som du selv er inde på ”til skade for det øvrige vildts frie bevægelighed og menneskers færden i naturen”.

112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce