Annonce
Læserbrev

Ulve. Èt at læse, noget andet at forstå, Erik Poulsen

Debat: Fælles for begge de seneste ulveangreb på får har det tilfælles, at der stort set ingen indhegning var.

Angrebene på Råstedvej havde slet intet hegn ned til Lille Å, og angrebene hos mekaniker Morten Thøgersen i 2017, 2018 og 2019 skyldtes helt utilstrækkelige, såkaldte flytbare hegn. Så i begge tilfælde har der været åbent tag-selv-bord for både hunde og ulve.

Ifølge Miljøstyrelsen var hegnet hos mekaniker Morten Thøgersen ikke sat op efter disse anvisninger ved det angreb, som kostede i alt 33 får, ifølge den gennemgang af hegnet, der blev foretaget på stedet.

"Enkelte steder var der for eksempel en afstand på op mod en halv meter fra nederste tråd til jorden," skriver Miljøstyrelsen i svaret til Holstebro Dagblad (den 4. september).

Ser man på billederne i omtalen af angrebet hos mekaniker Morten Thøgersen i blandt andet (TV 2 den 4. september 2019), (Landbrugsavisen den 2. september 2019), ser man ikke får fra ét angreb, men mere eller mindre fortærede kadaver indsamlet fra flere angreb.

Hvilket kraftigt indikerer manglende opsyn med fårene, og dermed banker en dyreværnssag på døren. Så der skal stilles spørgsmålstegn vedr. udbetalingen af en erstatning for de selvforskyldte tab, hvor myndighederne i stedet bør udstede en bøde, samt forbud mod at holde får. Du, Erik Poulsen, minder uendeligt meget om den sygeligt muslimforskrækkede, nu tidligere DFér, Martin Henriksen, der som du ser ulve, ser muslimer alle steder.

Da du tydeligvis ikke forstår naturen, har du heller ikke evnet at forstå sigtet med de grønne organisationers anbefaling til miljøminister, Lea Wermelin. Der omhandler en hel ændring af Naturstyrelsen, så den bliver bemandet med mennesker, der har en helstøbt naturfaglig indfaldsvinkel til forvaltningen af den fælles natur.

Det er nemlig ikke tilfældet i dag. Ulven er ikke hele naturen, men så afgjort en vigtig del af naturens selvforvaltning. Og det er den udvikling vi skal have i en tid, hvor den hele biodiversitet er i særdeles alvorlige problemer. Det kan få den konsekvens, at staten eksproprierer store landarealer, for eksempel hele ulvezonen, med det sigte at skabe sammenhængende urørte klimaskove, hvor arterne kan etablere sig på naturens præmisser, og det vil sige ingen jagt. Og skal der overhovedet være får i området, skal det være lovbestemt med ulvesikre indhegninger.

Annonce
Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Lars og Louise har valgt særligt tema ved navngivning af deres børn: - Man bliver glad af at sige deres navne

Lemvig

Elever tog et DM med hjem

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];