Læserbrev

Ulveland. Send fårene til Sjælland

Hvorfår ikke flytte fårene til et område, hvor der ikke er påkrævet ulvesikre hegn, som eksempelvis Sjælland, foreslår Bjørn Holmskjold. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Debat: Som selvstændig erhvervsdrivende må også Jørgen Blazejewicz se virkeligheden i øjnene og tilpasse sig, når virkeligheden og vilkårene skifter.

Som her, hvor han som den ene af to fåreavlere i området, har haft tilbagevendende indhegnings-problemer med den i hele EU fredede ulv.

Det er for Jørgen Blazejewicz vedkommende en forretningsmæssig beslutning, om der er økonomi i at deltage i naturplejen, med de udgifter, der er til at ulvesikre indhegningerne.

De gældende vilkår er jo efter forhandlinger med Naturstyrelsen, formoder jeg, hvor han selv har godkendt vilkårene.

Er der ikke økonomi i det, må man genforhandle, og i øvrigt som enhver anden privat virksomhedsejer tilpasse sig den aktuelle virkelighed.

Så som eventuelt at flytte virksomheden til et område, hvor der ikke er påkrævet ulvesikre hegn, som eksempelvis Sjælland, hvor fårene stortrives, ifølge den ikke særligt godt begavede Sørens Espersen (DF).

Nu er fåreavl i sig selv en blot nicheproduktion, der er uden samfundsøkonomisk betydning.

Hvad angår begreber som klima, bæredygtig kødproduktion, landskabspleje, biodiversitet, jagt, urørt skove, mere natur og så videre, vil der i de kommende år herhjemme og globalt kommer særdeles meget opmærksomhed på disse begreber, og landbruget som jordbesiddere vil om nogen opleve omfattende og nødvendige ændringer i det man kalder klimatilpasningen.

Det er særdeles afgørende, at der eksproprieres store landområder, så der kan plantes skove, der kan optage den CO2, der allerede er i luften i mængder, og som i sig selv vil hæve den globale temperatur med ødelæggende 3-3,5 grader.

Og sideløbende klimaændringerne - altafgørende for artsdiversiteten, der udryddes i stor stil, at begrebet ”urørt skov” bliver forstået som naturlige selvbærende økosystemer. Hvor naturen er enerådende og mennesket er vigende.

Så få en snak med Søren Espersen om mulighederne på Sjælland, Jørgen Blazejewicz.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

Læserbrev

Politik. Hvorfor skal Arne blive ved med at vente?

Debat: Det er nu over 200 dage siden, at Socialdemokratiet fremlagde deres ide om, at nogle danskere skal have ret til at gå tidligere på pension end andre. Og vi må se i øjnene, at det lykkedes Socialdemokratiet at tale sig ind i hjerterne på mange danskere. Strategien virkede klar: Alle skulle kunne se sig selv i Socialdemokratiets tanker om tidligere pension for nedslidte. Rigtig mange blev overbevist om, at det netop var dem, ordningen var tiltænkt. Og det gav stemmer ved folketingsvalget. Men nu synes jeg efterhånden, at Socialdemokratiet må løfte sløret for deres store valgløfte. Der er nemlig stadig ingen som helst klarhed over, hvem der skal omfattes af retten til at gå tidligere på pension og nu har Socialdemokratiet så igen udskudt det tidspunkt, hvor danskerne kan få klarhed over, hvad Socialdemokratiet vil. Forklaringen denne gang er, at man ikke kan tale om tidlig pension til nedslidte samtidig med, at der forhandles om overenskomster og således har man fundet en undskyldning for, at vi tidligst til næste forår må se noget konkret. Flere og flere sidder tilbage med den mistanke, at Socialdemokratiet er rædselsslagne for at blive konkrete. For når man bliver konkret – når man skal ind og tage de svære politiske beslutninger om, hvem der skal omfattes af retten - så skuffer man også en masse mennesker, som ikke vil blive omfattet. Men Socialdemokratiet VIL ikke være konkrete. De vil ikke svare på, om det er rengøringsassistenten, tømreren eller slagteriarbejderen, der skal omfattes. Det ville de heller ikke på de syv møder, vi havde med dem om emnet i foråret. Og derfor udskydes det store valgløfte igen og igen. I Dansk Folkeparti ser vi gerne på Socialdemokratiets forslag om retten til tidlig pension for nedslidte. Vi fik forhandlet en god aftale på plads om seniorpension i foråret og er åbne for at kigge på andre muligheder for nedslidte. Men det er godt nok lidt svært, når vi ikke aner, hvad Socialdemokratiet vil. Arne har allerede ventet i over 200 dage – og nu kommer han nok til at vente i hvert fald 200 dage mere. Jeg synes, det bliver mere og mere grotesk. Derfor er meldingen klar til Socialdemokratiet: Læg et konkret udspil på bordet så danskerne kan se, hvad I vil!

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce