Læserbrev

Ulveland. Send fårene til Sjælland

Hvorfår ikke flytte fårene til et område, hvor der ikke er påkrævet ulvesikre hegn, som eksempelvis Sjælland, foreslår Bjørn Holmskjold. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Debat: Som selvstændig erhvervsdrivende må også Jørgen Blazejewicz se virkeligheden i øjnene og tilpasse sig, når virkeligheden og vilkårene skifter.

Som her, hvor han som den ene af to fåreavlere i området, har haft tilbagevendende indhegnings-problemer med den i hele EU fredede ulv.

Det er for Jørgen Blazejewicz vedkommende en forretningsmæssig beslutning, om der er økonomi i at deltage i naturplejen, med de udgifter, der er til at ulvesikre indhegningerne.

De gældende vilkår er jo efter forhandlinger med Naturstyrelsen, formoder jeg, hvor han selv har godkendt vilkårene.

Er der ikke økonomi i det, må man genforhandle, og i øvrigt som enhver anden privat virksomhedsejer tilpasse sig den aktuelle virkelighed.

Så som eventuelt at flytte virksomheden til et område, hvor der ikke er påkrævet ulvesikre hegn, som eksempelvis Sjælland, hvor fårene stortrives, ifølge den ikke særligt godt begavede Sørens Espersen (DF).

Nu er fåreavl i sig selv en blot nicheproduktion, der er uden samfundsøkonomisk betydning.

Hvad angår begreber som klima, bæredygtig kødproduktion, landskabspleje, biodiversitet, jagt, urørt skove, mere natur og så videre, vil der i de kommende år herhjemme og globalt kommer særdeles meget opmærksomhed på disse begreber, og landbruget som jordbesiddere vil om nogen opleve omfattende og nødvendige ændringer i det man kalder klimatilpasningen.

Det er særdeles afgørende, at der eksproprieres store landområder, så der kan plantes skove, der kan optage den CO2, der allerede er i luften i mængder, og som i sig selv vil hæve den globale temperatur med ødelæggende 3-3,5 grader.

Og sideløbende klimaændringerne - altafgørende for artsdiversiteten, der udryddes i stor stil, at begrebet ”urørt skov” bliver forstået som naturlige selvbærende økosystemer. Hvor naturen er enerådende og mennesket er vigende.

Så få en snak med Søren Espersen om mulighederne på Sjælland, Jørgen Blazejewicz.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Valg. Venstres "gaver" til Lemvigegnen

Læserbrev

Høfde 42. Kom ikke og sig, at I ikke har eller har haft pengene

Læserbrev

Bredbånd. 150 millioner kroner til bedre bredbånd i hele landet

Annonce