Sport

Unødvendigt spændende: TTH-reserver vandt nervepirrende topbrag

Særligt det første kvarter var Malte Justesen her, der og alle vegne. Fløjspilleren løb gerne ind mod midten for at afslutte, så snart han kunne komme til det. Foto: Johan Gadegaard

I første omgang kunne man læne sig tilbage på tilskuerbænken og nyde TTH-talenternes fornemme målshow. Men en halv time senere bredte neglebideriet sig i hele Tvis Hallen.

Tvis: I Tvis er der ikke langt fra den ene yderlighed til den anden. Det må være konklusionen efter tirsdagens topopgør, hvor det lige nøjagtig lykkedes for ligareserverne at hive en sejr over Hjørring hjem.

Efter 30 minutters magtdemonstration forsvandt momentum nemlig for Tvis-herrerne i anden halvleg.

Gradvist halede gæsterne fra Hjørring ind på hjemmeholdet, og så blev Tvis' pauseføring på 18-9 pludselig underordnet.

Bare ét mål adskilte de to mandskaber med ét minut tilbage. Frederik Asmussen endte spændingen med målet til 28-26, og en forløsende jubel lød. Førstepladsen blev i samme sekund indtaget.

- Det var lidt for spændende. Drengene leverede en indsats i topklasse i første halvleg, men det er helt naturligt, at de ikke kunne holde fast i det tempo, vurderer Tvis-træner Dan Borg.

Kampen i tal

Tvis - Hjørring 28-26 (18-9)Mål: Rasmus Mørup 8, Malte Justesen 6, Frederik Asmussen 4, Jesper Mogensen 3, Mikkel Mortensen 3, Henrik R. Christensen 2, Sebastian Kriegbaum 1, Emil Bligaard 1

Udvisninger: Tvis 3, Hjørring 2

Frederik Asmussen med nummer 15 på trøjen lukkede og slukkede det intense topopgør i Tvis. Foto: Johan Gadegaard

Indløb skabte forvirring

Om det var, fordi ligaspillere som Sebastian Frandsen og Jeppe Hauskov kiggede med på sidelinjen, eller fordi det unge heppekor bestående af entusiastiske drenge slog løs på trommer med Faxe Kondi-flasker skal være usagt.

Under alle omstændigheder var de hvidklædte Tvis-herrer i hvert fald topmotiveret fra første fløjt.

Særligt fløjspilleren, Malte Justesen, der tilbage i november fik ligadebut, stjal de omtrent 150 tilskueres opmærksomhed. Med eksplosive indløb forvirrede han Hjørring-forsvaret, og det skabte grobund for værternes føring på 6-1 efter ti minutter.

En taktisk finesse, som TTH-reserverne havde indøvet ned til mindste detalje.

- Vi havde jo lært lidt efter sidste møde med Hjørring. En god omgang træning og så sad det ellers lige i skabet. Altså i første halvleg, siger Dan Borg med et smil.

Ligamålmand kom aldrig ind

Fløjspilleren selv var da også ganske tilfreds med sin præstation. I det hele taget glæder han sig over at få masser af spilletid. Også selvom det ikke er i ligaen.

- Mit fokus ligger på kampene i 3. division og træningerne med ligaholdet. Jeg tager det hele som oplevelser, der giver mig læring. Spilletid giver én selvtillid og en større tro på tingene, siger Malte Justesen.

Han var ikke den eneste, som gjorde sig bemærket. Den 19-årige målmand, Kristian Nygaard, stod fantastisk i første halvleg.

Faktisk stod han så godt, at TTH-keeperen, Simon Gade, aldrig fik lov at rejse sig fra bænken. Også selvom teenageren mellem målstængerne faldt i niveau efter pausen.

Lige et mål mere

Det var Kristian Nygaard bestemt ikke alene om. Tvis' betondefensiv blev nedlagt, og de unge herrer havde ikke samme held med sine afslutninger i den sidste halve time.

Et par to-minuttersudvisninger til værterne og en kort periode med mandsopdækning af velspillende Rasmus Mørup skabte desuden uro.

Alligevel klarede TTH-reserverne skærerne til sidst. Lettelsen var til at mærke på Tvis-træneren.

- Jeg er overordnet set tilfreds. Jeg ville dog godt lige have haft et mål mere, for så ville vi stå bedre indbyrdes mod Hjørring, lyder det fra Dan Borg.

Tvis har to point ned til Hjørring på andenpladsen i 3. division.

0/0
Annonce
Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Håndbold

Skjern, Skanderborg og Ribe-Esbjerg venter i pokalen

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

Sport

Syvende sejr i træk sendte LGF i serie 2

TTH Herrer For abonnenter

TTH og cheftræner skal snakke fremtid inden sommerferien

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent tager tre år i TTH

Sport For abonnenter

Duffy ødelagde Højbjergs fest

Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

Annonce