Annonce
Erhverv

Under coronaen: Fond havde forventet flere ansøgninger

En skatehal ved Slagteriet i Holstebro er et af de projekter, som Færchfonden har ydet støtte til. Arkivfoto: Morten Stricker
Færchfondens direktør er bekymret for, at coronaen er med til at dræne initiativtagere og ildsjæle for energi til at skabe nye projekter.
Annonce

Holstebro: Færchfonden forventede tilbage i foråret 2020, da coronaen for alvor reducerede aktiviteten samfundet, at der ville blive brug for ekstra økonomisk støtte til både eksisterende og nye projekter.

Men Færchfonden, der først og fremmest støtter projekter og initiativer i Nordvestjylland, er ikke blevet bestormet af ansøgere i 2020.

- Jeg havde forventet flere ansøgninger i løbet af 2020 på grund af coronaen. Bestyrelsen var klar til at hjælpe ekstra i den udsædvanlige situationen, siger Færchfondens direktør, Claus Omann Jensen.

Han oplyser, at der i 2020 er uddelt midler i den normale størrelsesorden på 12-15 millioner kroner.

Han lægger ikke skjul på, at forløbet i 2020 har givet anledning til en del analyse og overvejelse i den lokale fond.

- Det er spørgsmål, der optager os meget, og det har vi allerede brugt en del tid på at undersøge, og det er ikke et arbejde, vi er færdige med, siger Claus Omann Jensen, der har siddet på direktørposten siden 2019, efter at han tidligere var borgmester i Randers.

Annonce

Svære forhold

Færchdirektøren har umiddelbart ikke en enkelt forklaring på, at der er færre ansøgere end forventet.

- Det er en mere kompleks størrelse. En af forklaringerne kan være, at vi ser, at de meget foretagsomme mennesker fra Nordvestjylland har det vanskeligt under coronaen. Det kan være svært at have overskud til at sætte nye projekter i gang, når der er mange begrænsninger og restriktioner. Det er med til at skabe usikkerhed, om et projekt overhovedet kan blive til noget, og det kan betyde, at man dropper ideen, lyder vurderingen fra Færchdirektøren, der pointerer, at det kun er i fondens interesse at få så mange interessante projekter på banen for at styrke Nordvestjylland.


Jeg havde forventet flere ansøgninger i løbet af 2020 på grund af coronaen. Bestyrelsen var klar til at hjælpe ekstra i den udsædvanlige situationen

Claus Omann Jensen


Han vender også blikket indad.

- En anden del er, at vi som fond skal være mere tydelige i, hvad vi vil og kan støtte. Vi skal være skarpere på den del, og det arbejde er vi i gang med, siger direktøren, der understreger, at fonden arbejder med forskellige former at støtte på.

Det kan være støtten til det enkelte arrangement eller en mere langsigtet støtte, hvor udviklingen skal komme over år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce