Annonce
Struer

Banedanmark svarer på kritik efter arbejdsulykke: - Det er uacceptabelt

Natten til lørdag den 3. oktober 2020 omkom en specialarbejder fra Litauen. Han udførte renoveringsarbejde fra en lift på Oddesundbroen og blev ramt af et tog og slynget ud af liften. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Havarikommissionen er et år efter arbejdsulykken på Oddesundbroen, hvor en specialarbejder omkom, kommet med sønderlemmende kritik af Banedanmark og underleverandør.

Oddesund: - Det er en tragisk ulykke.

Det skriver Banedanmark i et skriftligt svar til netavisen dagbladet-holstebro-struer.dk, efter at Havarikommissionen fredag offentliggjorde en rapport med sønderlemmende kritik af både bygherre og underleverandører i forbindelse med en arbejdsulykke på Oddesundbroen for knapt et år siden.

- Vi er enige med Havarikommissionen i, at det er vigtigt, at sikkerhedsplaner altid bliver fulgt. Derfor er det selvfølgelig uacceptabelt, at entreprenøren ikke overholder den jernbanesikkerhedsplan, som Banedanmark har godkendt, skriver sikkerhedschef Martin Harrow i en mail.

Annonce

Der var flere brud på jernbanesikkerhedsplanen: Spor var ikke spærret af, der arbejdes på lift i flere dage – ikke stillads som anført – og der føres ikke tilsyn på stedet - hvordan kan det overhovedet forekomme, at der ikke er styr på de her ting?

- En retvisende jernbanesikkerhedsplan er grundlæggende for sikkerheden på jernbanen. Derfor er det selvfølgelig uacceptabelt, at entreprenøren ikke overholder den godkendte sikkerhedsplan, skriver Banedanmark i sit svar på mail.

Af rapporten fremgår det, "at Havarikommissionen ikke er bekendt med, at der er truffet foranstaltninger til at modvirke gentagelser."

Hvad får det af konsekvenser? Ændres der på procedurer internt, eller får det personalemæssige konsekvenser?

- Det er fortsat et krav, at entreprenører overholder alle sikkerhedsplaner. Derudover har vi siden ulykken på Oddesundbroen haft særligt fokus på arbejde med maskiner nær trafikerede spor, blandt andet i form af flere tilsyn og skærpet opfølgning i forbindelse med eventuelle overtrædelser hos entreprenører, ligesom vi i år har skærpet kravene til sikkerhed i alle nye kontrakter, skriver sikkerhedschef Martin Harrow i et skriftligt svar til Dagbladet.

Underentreprenør Ommen A/S ønsker ikke at stille op til interview. Administrerende direktør Søren Larsen skriver i en sms til Dagbladet lørdag: "Der er mange parter nævnt i rapporten, og i Ommen har vi valgt ikke at kommentere på rapporten i medierne."

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce