Annonce
Struer

Undersøgelse: God idé at investere i ejendomme i Struer

Korte sagsbehandlingstider og lave gebyrer er blandt de plusser, der har gjort Struer Kommune til en af de bedste kommuner for proffesionelle investorer at købe ejendom i, viser undersøgelsen fra organisationen EjendomDanmark. Foto: Morten Pape
Struer Kommune er i toppen blandt landets kommuner, når investorer skal købe ejendomme - hurtig sagsbehandling og lave afgifter er plusser, viser undersøgelse
Annonce

Struer:  Struer Kommune er i den absolutte top, når det handler om at skabe gode vilkår for investorer i ejendomme.

I et stærtk felt med alle landets kommuner, er Struer Kommuner således blevet udpeget som den 6. mest ejendomsvenlige kommune i landet i den undersøgelse, som organisationen EjendomDanmark laver en gang om året.

EjendomDanmark er en erhvervsorganisation for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationens medlemmer dækker omtrent 85 procent af det professionelle ejendomsmarked.


Kommuner, der skruer op for skatter og afgifter i en krisetid, risikerer at spænde ben for en i forvejen svækket investeringslyst.

Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark


- Et grundfundament for at skabe nye job og vækst er, at der kan investeres i ejendomme og byggerier. Kommunerne bør derfor arbejde målrettet på at sikre gode vilkår for investorerne – og det er der heldigvis stadig flere, der gør. Kommuner, der skruer op for skatter og afgifter i en krisetid, risikerer at spænde ben for en i forvejen svækket investeringslyst, siger Jannick Nytoft, der er administrerende direktør i EjendomDanmark i en kommentar til undersøgelsen.

Annonce

Mange parametre

EjendomDanmark måler i undersøgelsen alle landets kommuner på parametre som kommunerne selv har indflydelse på. Ud over grundskyld omfatter det også dækningsafgift, regulering af private lejeboliger, tidsforbruget på sagsbehandlinger, gebyrer på byggesager og antallet af brandstiftelser, hærværk og indbrud.

Det er niende år i træk at organisationen måler på ejendommenes vilkår i landets 98 kommuner. Og igen i år ligger de jyske kommuner lunt i svinget og tager ni ud af ti pladser i top-10.

I Region Midtjylland ligger sagsbehandlingstiden på byggesager således 4,9 dage under landsgennemsnittet. Også timeprisen for sagsbehandlingen for byggesager er lavere i regionen, hvor det koster 30 kroner mindre i timen end gennemsnittet.

Mængden af ejendomsforbrydelser, der blandt andet tæller hærværk og indbrud, er også markant lavere i Region Midtjylland, som også opkræver en noget lavere grundskyld end de øvrige regioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce