Annonce
Struer

Jesper gik i selvvalgt karantæne: - Det var en forskrækkelse

Jesper Lundager fra Lydens By var underviser på radiokurset, hvor en af deltagerne viste sig at være smitte med corona. Han valgte efterfølgende at gå i karantæne, og har ikke haft nogen symptomer på at være smittet. Foto: Johan Gadegaard
Jesper Lundager fra Lydens By gik i selvvalgt karantæne efter radiokursus - pludselig kom coronaen tæt på, siger han om oplevelsen
Annonce

Struer: Coronavirusset, der i dag hærger verden som en pandemi, kom pludselig tæt på, da en af deltagerne i et radiokursus på Struer Højskole 10. marts fik bekræftet, at han var smittet med virussen.

En uønsket souvenir som han tog med sig hjem i blodbanerne efter en skiferie i Norditalien i uge 7.

En af kursets undervisere var Jesper Lundager fra Lydens By. Han var med til at stoppe kurset onsdag 10. marts, da kursisten kunne fortælle, at hans coronatest var positiv.

- Lige pludselig kom corona tæt på. Det var selvfølgelig en forskrækkelse, siger Jesper Lundager.

Annonce

Ansvar og forholdsregler

Efter at kurset stoppede valgte han at gå i isolation i 14 dage, der nu nærmer sig en afslutning. Uden at han har mærket det fjerneste til en mulig smitte.

Det tilskriver han dels den smittedes ansvarlighed, og det faktum at kursets arrangører havde taget alle de forholdsregler, der på daværende tidspunkt var blevet anvist af myndighederne.

- Vi havde masser af håndsprit til afsmitning og holdt afstand til hinanden. Når vi hilste, så var det ved at tjatte til hinanden med fødderne. Jeg er sikker på, at det også har betydning i forhold til, at ingen af de øvrige deltagere på kurset siden har vist tegn på at være smittet. Flere af dem gik i frivillig karantæne, men har altså ikke været smittet, siger Jesper Lundager.

Han betragter i dag oplevelsen som en påmindelse om hvor drilagtigt, coronavirusset kan opføre sig.

- Den smittede havde inden kurset kun haft symptomer på en forkølelse, og derfor følte han sig frisk, da han valgte at tage til Struer. Og pludselig får han så høj feber. Han gjorde det rigtige og ansvarlige, da først symptomerne for alvor viste sig, siger Jesper Lundager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce