Annonce
Lemvig

Underviser på besøg i sultramt land

Solvej Gasseholm mødte dette par i Zimbabwe - Norman Elvis Sibanda og Agnes Dube. De har mistet hele deres høst. De sulter og spiser et lille måltid om dagen. Foto: Solvej Gasseholm.
Solvej Gasseholm kommer hjem til efterskole efter besøg i Zimbabwe
Annonce

Nørre Nissum: Eleverne på Nørre Nissum Efterskole vil nu få en førstehånds-beretning om de store problemer, der er i afrikanske Zimbabwe, efter landet er løbet tør for mad.

Solvej Gasseholm er underviser og en del af ledelsen på efterskolen, og hun er netop vendt hjem fra et besøg i landet. Hun er også bestyrelsesmedlem i Folkekirkens Nødhjælp, og det var denne post, der bragte hende til det sult-ramte land.

Zimbabwe har været ramt af tørke siden 2018. Nu står det klart, at den kommende høstsæson til april slår fejl, fordi tørken allerede har dræbt de fleste afgrøder.

- Zimbabweanernes udsigt til mad hviler altså på høsten 2021, hvis det begynder at regne igen i mellemtiden. Indtil da er landet totalt afhængigt af nødhjælp, fortæller Solvej Gasseholm.

Selv om Zimbabwe befinder sig i en af de værste kriser i landets historie, så stødte Solvej Gasseholm også på håb på sin rejse.

- Det var inspirerende at se, hvor omstillingsparate folk er. Flere havde opgivet de traditionelle majsafgrøder for at begynde at dyrke svampe, der kræver meget mindre vand. Derudover kan Folkekirkens Nødhjælp hjælpe bønderne ved at indføre nye kunstvandingsystemer, fortæller hun.

Som underviser på Nørre Nissum vil Solvej hun dele sine indtryk fra Zimbabwe med sine elever, som hun blandt andet underviser i faget "global teenager". Derudover er hun indsamlingsleder ved Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling den 8. marts.

- Her er det vigtigt at formidle, hvorfor der er behov for at samle penge ind klimaramte lande som Zimbabwe, siger Solvej Gasseholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Menighedsråd slår sig sammen i 2021

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce