Annonce
Lemvig

Rivaler på Tangen i forbrødring: Klubber slår alle ungdomshold sammen

De gule ungdomssspillere i fodbold og håndbold fra Harboøre IF skal efter sommerferien være en del af et holdfællesskab på ungdomssiden med Thyborøn Fritid. Privatfoto
Efter sommerferien bliver der holdfællesskab mellem Harboøre og Thyborøn i ungdomsrækkerne i håndbold og fodbold. Formænd tror, at der på sigt også bliver samarbejde på seniorsiden

Harboøre/Thyborøn: Gennem flere sæsoner har Harboøre IF og Thyborøn Fritid stillet med fælles hold i de ungdomsrækker i fodbold og håndbold, hvor de to klubber ikke har haft mulighed for selv at stille hold.

Men fra den kommende sæson efter sommerferien tager de to klubber det store skridt og laver et holdfællesskab i både fodbold og håndbold i alle ungdomsrækker til og med U18. Mandag aften blev der holdt et informationsmøde, hvor omkring 60 var mødt op, og der var fuld opbakning til holdfællesskaberne.

Det er de faldende børnetal, der er årsagen til, at de to ellers stærkt rivaliserede klubber nu går sammen på ungdomssiden.

- Vi kan se, at det kun går én vej med børnetallet her på Tangen, og det er nedad. Vi havde selvfølgelig håbet, at der også i fremtiden havde været masser af indbyrdes kampe om at være bedst på Tangen, men ingen af de to klubber kan længere stille hold i ungdomsrækkerne i håndbold og fodbold, siger Jeanette Rud Andreassen, der er formand for Thyborøn Fritid.

- Vi er så realistiske i de to klubber, at vi har indset, at hvis der stadig skal være sport på Tangen, så er vi nødt til at slå os sammen, tilføjer hun og tilføjer, at det er med blødende hjerte, at det har været nødvendigt at gå sammen i holdfællesskabet.

Det er planen, at det nye holdfællesskab vil melde hold til i alle ungdomsrækker i både håndbold og fodbold i den nye sæson, der begynder efter sommerferien.

Annonce
De grønne trøjer hos Thyborøn Fritid bliver efter sommerferien skiftet ud med sorte, når klubben og Harboøre IF indgår holdfællesskab i håndbold og fodbold på ungdomssiden. Arkivfoto

Skal spille i sort

Harboøre IF har gennem årene spillet i gult, mens Thyborøn Fritid blandt andet har optrådt i grønne fodboldtrøjer og orange håndboldtrøjer. Men fra den kommende sæson bliver spilletøjet sorte trøjer og sorte bukser.

- Det er kun topklubber som FC Midtjylland og os her i lokalområdet, der skal spille i helt sorte dragter, siger formanden for Harboøre IF, Ole Nees, med et stort grin, inden han vender tilbage i en mere seriøs tone.

- Tidligere har Team Tangen spillet i gråt, men producenterne af sportsudstyr benytter normalt ikke den farve, og det betyder, at spilletøjet vil blive lidt dyrere. Og da vi har valgt at køre med personlige spillesæt valgte vi både en neutral farve samt en farve, som producenterne har, siger Ole Nees.

Han vil ikke afvise, at der på sigt også kan blive tale om et holdfællesskab på seniorsiden. Det blev der blandt andet spurgt om på mandagens møde, men tiden er endnu ikke moden, siger Harboøre-formanden.

- Lige nu har jeg ingen fornemmelse af, om og i så fald hvornår der kan komme et holdfællesskab på seniorsiden. Det skal der først være en snak om blandt trænere og spillere i seniorafdelingerne. Men jeg tror, det vil komme en gang over tid, siger Ole Nees.

Også i Thyborøn tror Jeanette Rud Andreassen, at det på sigt også bliver til et holdfællesskab på seniorsiden.

I dag har Thyborøn bedst fat i de voksne håndbold- og fodboldspillere. Her har man to herreseniorhold i fodbold samt to herre- og et damehold i håndbold. I Harboøre er der i dag kun et seniorfodboldhold for herrer.

- På et tidspunkt vil vores børn undre sig over, at de som seniorer skal deles op i to klubber, når de gennem hele deres ungdom har spillet på hold sammen. Så på sigt forudser jeg også, at der på seniorsiden også bliver et holdfællesskab. Og allerede i dag er der flere fra Harboøre, der spiller håndbold i Thyborøn, siger Jeanette Rud Andreassen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce