Annonce
Lemvig

Opvarmning til søfestival: Unge og ældre mødtes i teltet

Der blev truttet med på sangene, mens Tante Andante underholdt. Foto: Johan Gadegaard
Aldersspredningen var næsten så stor som den kan blive, da Lidenlund Søfestival fredag varmede op med mini-festival

Lemvig: De sad linet op side om side på den bageste række i festivalteltet på boldbanen ved Lemvig Sø.

Længst inde i teltet sad nogle af kommunens alderyngste borgere i deres barnevogne og fulgte med i, hvad der skete oppe på scenen.

Ved siden af dem var der linet rickshaw-cykler, kørestole og rollatorer op. Her sad en halv snes af kommunens ældste borgere, der bor på plejecentret Solgården og nød musik og underholdning.

De i alt omkring 600 fremmødte var inviteret til opvarmningen på Lidenlund Søfestival, der afvikles lørdag. Det er efterhånden blevet en tradition, at arrangørerne fra Lidenlund Boldklub varmer op til festivalen ved at invitere de yngste til festival fredag formiddag, hvor Tante Andante underholder.

Men det var kun andet år, at de ældre borgere fra plejecentret fandt vej til den anden side af Enghavevej for at lytte til musikken og se de mange børn, der dansede rundt, mens musikken spillede.

- Det er vældigt at komme herned. Det er jo nogle sange, jeg kan genkende. Og så er det altid spændende at være sammen med andre mennesker og se børnene, siger 90-årige Ernst Bjerregaard Pedersen. Han har sat sig på sin rollator og kigger med begejstrede øjne, mens børnene danser forbi ham under én af musiknumrene.

- Man får jo næsten lyst til at danse med, men den tid er altså ovre, siger han.

Et par af hans medbeboere på plejecentret har fået en æblejuice, som de nyder. Det havde børnene også fået, da de kom til teltet, hvor festivalen bliver afholdt.

De fleste børn havde regntøj på i det til tider fugtige vejr. Mange af institutionerne og dagplejerne havde forsynet børnene med farverige trøjer, så man kunne se, hvilken institution de kom fra. Og så var der ellers frit slag til at trutte i de udleverede horn, rasle med de medbragte rasler og tage en dans, mens Tante Andante gik rundt mellem de mange børn.

Nørre Nissum Skole og Børneunivers havde taget de ældste børn fra vuggestuen og børnehaven med til årets børnefestival. Det var noget, de havde set frem til, fortæller pædagog Louise Andersen.

- Vi har talt med børnene om det i løbet af ugen, og der var noget uro på stuen i morges, da børnene ventede længselsfuldt på, at de skulle med bussen for at køre herned. Men det er en god oplevelse for dem, og jeg synes, det er et fantastisk arrangement. De kender sangene, men når de bliver spillet her, så er det noget helt andet for dem, siger hun.

Mens børnene kunne boltre sig i festivalteltet i en times tid fredag formiddag, er det de voksnes tur til at feste i teltet lørdag, når Lidenlund Søfestival bliver afviklet.

Annonce
Tante Andante fik store smil frem på læberne hos børnene, mens hun gik rundt blandt publikum ved børnenes søfestival fredag formiddag. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsen vendte tilbage til brandsted

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce