Annonce
Lemvig

Unge skulle tidligt hjem: Fint med de nye regler

Laurits Pedersen (til venstre) og Line Andreasen (nummer to fra højre) havde sammen med vennegruppen iført sig mundbind, da de lørdag aften var på Restaurant Tante. De har forståelse for de nye restriktioner i nattelivet. Foto: Jesper Lundsgaard
Kun få gæster var taget ud i nattelivet i Lemvig på den første aften, hvor værtshuse skulle lukke senest klokken 22 for at overholde de seneste coronarestriktioner
Annonce

Lemvig: Der var stille i centrum af Lemvig midt på aftenen lørdag.

På nær en enkelt ung aftenvandrer, der havde iført sig et mundbind, var gågaderne stort set tømt for mennesker på en ellers lun septemberaften.

Det var samtidig også den første aften, hvor regeringens nye restriktioner for nattelivet var trådt i kraft. De siger, at barer, cafeer og restaurationer skal lukke klokken 22, og det kunne ses i værtshusmiljøet i Lemvig.

Alle steder havde kun få gæster, og alle steder blev reglerne om at bære mundbind, når man var stående, overholdt.

Der var stort set øde i Lemvigs gader midt på aftenen lørdag. Foto: Jesper Lundsgaard

På Restaurant Tante havde Laurits Pedersen og Line Andreasen, begge fra Gudum, fundet et bord at hygge sig ved sammen med tre andre venner. De havde alle mundbind med, som blev taget på, når de bevægede sig til baren for at hente forsyninger.

Begge havde forståelse for de nye restriktioner, der var blevet indført for at begrænse udbredelsen af coronavirus.

- Jeg synes, det er rigtigt fint, at der er blevet reageret for at få sat en stopper for udbredelsen af coronavirus, så vi slipper for at skulle lukke hele landet ned endnu en gang, siger Line Andreasen.

Vennegruppen havde først været ude at bowle, inden de i en times tid havde siddet på Restaurant Tante. Og de mærkede, at der var en speciel stemning på stedet.

- Det er jo ikke så længe, de har åbent, og der er noget dødt her. Så det er lidt specielt at være her i aften. Men vi må rette os ind efter reglerne, siger Laurits Pedersen.

Annonce

Ikke logisk

Begge peger dog på, at der ikke er den store logik i, at de skal have mundbind på, når de er på værtshus, når det ikke er nødvendigt andre steder, hvor der færdes mange mennesker.

- Man skal eksempelvis ikke have mundbind på, når man er i supermarkeder, hvor der færdes langt flere mennesker. Men man skal have det på her, hvor vi måske sidder ti mennesker sådan en aften. Det er underligt, siger Line Andreasen.


Det er jo ikke så længe, de har åbent, og der er noget dødt her

Laurits Pedersen, værtshusgæst


Hun peger også på, at det kan friste at feste andre steder, når barer og værtshuse skal lukke tidligt.

- Man kan måske finde på at feste privat i stedet derefter, hvor det vil foregå mere ukontrolleret. Personligt vil jeg tænke over, hvor mange der er samlet til fester, siger Line Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce