Annonce
Lemvig

Usædvanlig første behandling af budgettet

Der er indgået budgetforlig mellem de seks partier her personificeret ved gruppeformændene, og det kommer først til debat 30. oktober til endelig vedtagelse. Fra venstre Jens Lønberg (C), Ole Margon (B), Karl Balleby (DF), Erik Flyvholm (V), Kenneth Bro (S) og Arne Noe (SF). Foto: Lars Kamstrup
Det er allerede for sent at komme med nye forslag og ændringer til budgetforliget
Annonce

Lemvig: Normalt er første behandlingen af budgettet for det kommende år en omfangsrig sag på byrådsmødet, hvor der er mange og lange indlæg omkring den vigtige sag, hvad der skal prioriteres af aktiviteter i kommunen for fremtiden.

Sådan var det ikke i år. Budget-processen er rykket på grund af folketingsvalg og regeringsdannelse, så byrådspolitikerne i Lemvig Kommune nåede først i mandags, da de seneste tal kom, at lave et budgetforlig. Det var for sent til, at det kunne komme med som forslag til første behandlingen onsdag aften.

Budgetforliget kan først vedtages ved 2. behandlingen 30. oktober, og da fristen for at komme med ændringsforslag var i tirsdags, så er der ikke længere mulighed for at komme med nye ændringsforslag. Der er altså kun forliget at sige ja eller nej til, og da alle 21 byrådsmedlemmer står bag, så er det et ja. Og det uanset hvad der kommer ind af høringssvar under høringsperioden. Ingen kan trække sig fra enkelte dele af forliget, fordi det er for sent at komme med nye forslag. Det er enten hele forliget eller ingenting, og det er ikke noget reelt valg, da der jo skal være et budget.

Derfor blev første behandlingen af budgettet meget kort og kun en overordnet gennemgang fra borgmester Erik Flyvholm af nogle tendenser ud fra et grundbudget, som jo altså ikke skal vedtages endeligt.

Der var da heller ingen kommentarer fra andre i byrådssalen, som alle vil gemme krudtet til 30. oktober

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce