Annonce
Kultur

Usædvanlig koncert: duel mellem orgel og flygel

Organist Jesper Thimsen og pianist Angela Marinescu glæder sig til at "duellere" på orgel og flygel. Foto: Helle Palladino
Ved fredags-koncert i Nørrelandskirken opføres for første gang i Danmark værker af den amerikanske stjernekomponist Andraé Coch, der har arrangeret for Disney.
Annonce

Holstebro: - Det er lidt usædvanligt, men lyder faktisk bedre end man lige skulle tro.

Fortæller organist Jesper Thimsen, Nørrelandskirken, om en usædvanlig konstellation ved en koncert fredag 17. januar klokken 17 i kirken. Her spiller han orgel, samtidigt med at Angela Marinescu spiller flygel.

- Det kan lade sig gøre i Nørrelandskirken, fordi orgel og flygel er placeret ved siden af hinanden, fortæller han.

Ideen og initiativet kommer fra Angela Marinescu, tidligere mangeårig klaverlærer ved Holstebro Musikskole. Hun har købt nogle noder i USA, hvor komponisten Andraé Croch har skrevet nogle værker netop for de to instrumenter. Det er første gang musikken opføres i Danmark, så Angela Marinescu kalder det "danmarkshistorie" og en form for duel mellem flygel og orgel, da organisten og pianisten sidder og spiller ryg mod ryg.

Andraé Croch døde 2015 og opnåede stor hæder. Han opnåede syv Grammy Awards og har en stjerne i Hollywoods "Walk of Fame". Han har blandt andet arrangeret musik til Disneys "The Lion King".

Angela Marinescu og Jesper Thimsen spiller også firhændigt sammen på flygel under koncerten.

- Den fortryllende og legesyge Mozart og to af Brahms' farverige og spændstige sigøjnerdanse, fortæller Angela Marinescu.

De giver numre også numre hver for sig. Jesper Thimsen spiller blandt andet "Toccata og Fuga i D-mol" af Johan Sebastian Bach,

- Det er en af organisternes "tour de force". Det er et af Bachs mest storslåede værker for et tangentinstrument. Lytterne kan ikke undgå at blive bevæget af orgelbruset i den effektfulde fanfare, som indleder det mægtige værk, siger Jesper Thimsen.

Der er gratis entré og koncerten varer omkring en time. Der er jævnligt gratis koncerter i Nørrelandskirken, og der kan ventes yderligere et par af dem i løbet af foråret, oplyser Jesper Thimsen.

Nørrelandskirken fik i maj 2019 et nyt Steinway-flygel til omkring 200.000 kroner.

- Det er en ære at få lov at spille på flygelet, som man i bilverdenen vil kunne sammenligne med en Ferrari eller Lamborghini, siger Angela Marinescu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce