Annonce
Holstebro

Utæt museumstag: Renovering koster 3,5 millioner kroner

Det er her på taget af Holstebro Kunstmuseum, at rundbuerne med ovenlys er utætte og skal udskiftes til den beskedne pris på 3,5 millioner kroner. Foto: Johan Gadegaard
De lange ovenlys på kunstmuseets tag er utætte, og nu er de ved at blive udskiftet til 3,5 millioner kroner.
Annonce

HOLSTEBRO: Der strømmer masser af lys fra oven ned i udstillingslokalerne på Holstebro Kunstmuseums bygning fra 1981. Og samtidig er det runde rytterlys en væsentlig del af museets arkitektur.

Men der er et problem: Ovenlyset er ikke tæt, og det har det ikke været længe.

- Det har været noget utæt, og det har dryppet ned, så det har længe stået på listen over noget, der skal udskiftes, siger Kaj Møller Andreasen, der er projektleder ved fælles ejendomsservice i Holstebro Kommune, der ejer bygningen.

Dermed er det også kommunen, der betaler for den udvendige vedligeholdelse,  og det er ikke billigt. Prisen for udskiftningen er på 3,5 millioner kroner.

- Det er en specialkonstruktion i aluminium, hvor stykker af glas ligger ved siden af hinanden og danner en rund bue, forklarer  Kaj Møller Andreasen.

Rytterlyset er cirka tre meter bredt, og det er cirka 80 meter rytterlys i alt forskellige steder i bygningen, der skal udskiftes - både over gange og udstillingslokaler.


Det har været noget utæt, og det har dryppet ned, så det har længe stået på listen over noget, der skal udskiftes

Kaj Møller Andreasen, projektleder ved fælles ejendomsservice i Holstebro Kommune


Annonce

Lokale håndværkere

Det er Jens Jensen A/S, der har totalentreprisen med udskiftningen, mens det er Eiler Thomsen Alufacader, der er leverandør af alu-konstruktionen.

- Med det nye termoglas vil bygningen også blive lidt bedre isoleret, siger projektlederen.

Den gamle konstruktion har været i aluminium - mens vinduerne delvist har været i træ. Og  her er der begyndende råd i noget af træet.

Kunstmuseet startede i 1966 i Færch-familiens tidligere bolig, og museet fik i 1981 en større tilbygning på 1600 kvadratmeter, som var tegnet af arkitekt Hanne Kjærsholm. Den bygning, som nu er utæt. Hun tegnede også stregerne til Færch-fløjen, som stod færdig i 2011 - to år efter arkitektens død.

- Arkitekturen er fastholdt med den renovering, som nu bliver foretaget. Man vil næppe kunne se forskel, siger projektleder Kaj Møller Andreasen.

Arbejdet startede i august og skal efter planen være færdigt inden jul.

Udskiftningen betales af penge, som Holstebro Kommune har fået lov at låne ekstra på grund af corona-krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce