Annonce
Danmark

Utilfreds Stilde Plantage-aktionær: Jørgen Lindegaards bestyrelse har mistet min tillid

Per Henriksen
Annonce

Debat: Bestyrelsen for Stilde Plantage A/S har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 21. september 2020, fordi den ordinære generalforsamling ikke var lovligt indkaldt. Den ekstraordinære generalforsamling er desværre heller ikke lovlig, idet der er lagt op til, at årsregnskabet skal behandles, og der skal vælges revisor. To punkter, man ikke kan behandle på en ekstraordinær generalforsamling.

Grundlæggende skal en bestyrelse arbejde lovligt ud fra virksomhedens målsætning og vedtægter samt eventuelle pålæg fra generalforsamlingen. Målsætningen for Stilde Plantage er at drive skovdrift og ud fra denne drift generere overskud til aktionærerne.


Vi er en lang række aktionærer, der det sidste halvandet år skriftligt, telefonisk og via dagbladene har prøvet at råbe bestyrelsen op


Hvad er det, bestyrelsen for Stilde Plantage har lavet?

Bestyrelsen har uden bemyndigelse fra generalforsamlingen kastet sig ud i spekulation på bekostning af et stort antal aktionærer, som har mistet deres aktier ved mortificering. Til brug for dette har bestyrelsen for aktionærernes penge hyret advokater til at hjælpe med at legalisere deres spekulation i aktien.

Valget om at mortificere de mange aktier er alene bestyrelsens og er foretaget ad to omgange. I første omgang kan det ses i Erhvervsstyrelsens register den 8. november 2018, at de har mortificeret 85 nummererede og navnenoterede aktier. I anden omgang kan det ses i referatet fra den ordinære generalforsamling 2019 pkt.7, at bestyrelsen har besluttet kun at mortificere 74 aktier, men da listen pr. 8.11.2018 i Erhvervsstyrelsen med de 85 mortificerede aktier på dette tidspunkt eller for den sags skyld senere tidspunkt ikke er annulleret, må det være i alt 159 aktier, bestyrelsen har mortificeret, for man kan i sagens natur ikke mortificere den samme aktie flere gange.

Vi er en lang række aktionærer, der det sidste halvandet år skriftligt, telefonisk og via dagbladene har prøvet at råbe bestyrelsen op om, at de har tiltaget sig beføjelser, som vi mener, de ikke har juridisk fuldmagt til. Reaktionen herpå har for det meste været endog meget negativ fra selskabets ledelse.

Først nu ved den mislykkede ordinære generalforsamling 2020 er der tegn på en opblødning, som fra formand Jørgen Lindegaards side dog kommenteres i avisen Danmark som en lille bagatel, da der jo ikke er nogen, der har mistet noget.

Lad mig sige det lige ud. Uanset, hvad der måtte komme på den næste generalforsamling, så har denne bestyrelse fuldstændig mistet min tillid til, at de kan lede Stilde Plantage A/S indenfor gældende lovgivning og formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce