Annonce
Holstebro

Utryghed skal håndteres - mener formand: Send specialskolelærere hjem i halvdelen af tiden

Folkeskolelærerne er i modsætning til eleverne ikke hjemsendt, men langt de fleste lærere underviser deres elever virtuelt hjemmefra. Det skal lærerne på specialskoler og i specialklasser ikke. De skal møde op fysisk, og det er alle ikke lige trygge ved. Genre/arkivfoto: Morten Stricker
Det er ikke kun forældre, der er utrygge ved at sende deres børn i specialskole med fare for at blive smittet. Også lærere er utrygge, oplever lærernes fagforbund.
Annonce

Holstebro: Det er regeringen, der har bestemt, at børn i specialklasser og i specialskoler som de eneste skal undervises fysisk på skolen, mens deres jævnaldrende i den almene folkeskole er hjemsendt for at mindske smittespredningen.

Det har skabt utryghed blandt nogle forældre, blandt andet Winnie Kohsel fra Vinderup, der til Dagbladet fortæller, at hun af samme grund holder sin søn hjemme, selvom det giver ulovligt fravær.

Men også blandt de lærere, der underviser de 520 skolebørn, som Holstebro Kommune ikke må hjemsende, er nogle af dem utrygge.

Det fortæller Torben Voss, formand for Vestjysk Lærerforening.

- Utryghed skal ikke ignoreres. Det skal der tages hånd i hanke med, og jeg mener sagtens, at man lokalt kunne gøre noget - og stadig overholde loven. Kommunen kunne overveje at sende lærerne hjem, når de ikke underviser. Alt andet - møder, forberedelse og andre opgaver - kan sagtens klares hjemmefra og virtuelt, mener Torben Voss.

Med forbundets forslag kunne den tid, lærerne opholder sig på skolen og udsætter sig selv og andre for smitterisiko, halveres, vurderer lærerformanden.

I den almene folkeskole er lærerne ikke som eleverne hjemsendt, det vil sige, skolelederen kan godt bede sit personale om at møde fysisk op på skolen hver dag. Det er dog langt hovedparten af lærerne, som varetager nødundervisningen hjemmefra.

I Danmark findes i alt 1.080 folkeskoler, og i dem går der sammenlagt 659.965 elever fordelt på 0.-9. klasse. Til sammenligning går der i alt 9.998 elever på landets 123 specialskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce