Annonce
Erhverv

Værdibeviser blev udsolgt på tre dage

Det tog kun Lemvig Handel tre dage at udlevere 1100 værdibeviser af 100 kroner stykket. Dermed var der godt gang i det lokale handelsliv i dagene op til pinse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lemvig Handel uddelte i sidste uge værdibeviser for 110.000 kroner. Efter tre af de fire planlagte udleveringsdage var værdibeviserne udsolgt.
Annonce

Lemvig: - Det gik forrygende godt med at udlevere værdibeviser. Vi havde udsolgt efter tre dage, fortæller Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

For at sætte endnu mere skub i det lokale handelsliv uddelte Lemvig Handel i sidste uge værdibeviser for 110.000 kroner. Hvis man havde en bon på mindst 400 kroner fra et køb i en af Lemvig Handels 76 medlemsbutikker, kunne man bytte bonen til et værdibevis på 100 kroner. Værdibeviset kan frem til den 7. juni bruges i en af de 43 Lemvig-butikker, der er med i ordningen. Der kunne højest udleveres to værdibeviser pr. bon.

Det var planen, at værdibeviserne skulle udleveres fra onsdag til og med lørdag, men allerede i løbet af fredagen blev de sidste værdibeviser udleveret.

- Det var en succes, og det - der gør mig mest glad - er at opleve den lokale opbakning til Lemvigs butikker. Den er virkelig massiv. Folk er opmærksomme på, at det er et fælles ansvar at bevare det lokale handelsliv. Mange er bevidste om, at den enkelte har et ansvar i form af at handle lokalt, siger Mai Lindgaard.

- Når jeg udleverede værdibeviser, takkede jeg for, at de handlede lokalt. I den forbindelse var der mange, der sagde: "Det gør jeg selvfølgelig altid", siger Mai Lindgaard.

Hun kunne også konstatere, at der kom folk udefra og indløste værdibeviser i det til lejligheden opstillede skur på havnen.

- Det var typisk gæster fra andre jyske byer, der var på udflugt til Lemvig. De var glade for og overraskede over, at der var sådan en ordning i Lemvig. De fik deres værdibeviser og gik ud og brugte dem med det samme, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Flest kvinder

Værdibeviserne var fordelt nogenlunde ligeligt ud på de 43 butikker, der er med i ordningen. Man kunne således selv vælge, hvilke butik man ønskede sit værdibevis til - i hvert fald "så længe lager haves".

- Jeg havde et eksempel fra nogen, der virkelig havde shoppet amok af primært legetøj i Biksen. De fik to værdibeviser, og dem valgte de at få til Biksen, fordi der var noget, de havde undladt at købe i første omgang, siger Mai Lindgaard.

Hun kunne også konstatere, at det hovedsageligt var kvinder, der fik udleveret værdibeviser.

- Det var overvejende kvinder, der kom for at bytte en bon til et værdibevis, og adskillige gav udtryk for, at de ville bruge værdibeviset på lidt selvforkælelse, siger Mai Lindgaard.

Hun er glad for, at ordningen har været med til at øge omsætningen i Lemvigs butikker.

- Det er der virkelig brug for på grund af coronakrisen. Butikkerne har brug for at komme tilbage på noget, der minder om normal omsætning, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Holstebro

Med benzin i blodet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce