Annonce
Struer

V og R vil give forældre penge for at passe deres egne børn - SF er uenig: - Det er en forkert vej at gå

Et flertal i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg har godkendt et forslag om give tilskud til, at forældre for en periode kan passe deres egne børn. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det ser nu ud til at blive muligt at få tilskud til at passe sine egne børn - også i Struer Kommune, som det allerede er tilfældet i nabokommunerne.

Struer: Efter i første omgang at have sparket beslutningen til hjørnespark har børne- og uddannelsesudvalget nu taget en beslutning i sagen om tilskud til pasning af egne børn.

Ideen kom på bordet ved udvalgets møde i april, fordi formand Peter Vestergaard (R) havde fået konkrete henvendelser på netop den mulighed.

Her blev sagen udsat med henblik på at få ordningens omfang og konsekvenser yderligere belyst.

Annonce

Til det formål har Struer Kommunes forvaltning spurgt en række kommuner. Ti, for at være helt præcis. Tre af dem har svaret, uden at de dog er navngivet i dagsordenen til politikerne.

Den ene kommune oplyser blandt andet, at gennemsnitligt 20 børn i alderen 26 uger til 2 år og 9 måneder er registreret med tilskud til pasning.

Det svarer til cirka to procent af det samlede antal børn i pasning i denne aldersgruppe.

Kommunen oplyser endvidere, at de forældre, der modtager tilskud til pasning af egne børn, er en bredt repræsenteret gruppe, og at ordningen ikke koster kommunen ekstra.

Det kan du få

Med de ekstra oplysninger på bordet var det tid til at træffe en beslutning, og som ved det første møde kunne både Venstre og Peter Vestergaard (R) stemme for.

Socialdemokratiet tog forbehold, mens SF's Hanne Dorthe Jacobsen stemte imod.

- For mig virker det som en forkert vej at gå. Det er ikke sådan, jeg synes, vi skal bruge vores penge i kommunen, siger hun og forklarer, at det mest af alt drejer sig om principper.

- Det er de færreste, som kan det her økonomisk, og det er nok det, jeg har mest imod, uddyber SF'eren.

Du kan ikke få tilskud, hvis...

Den forælder, der ansøger om tilskuddet, kan ikke samtidig modtage offentlig overførselsindkomst (barselsdagpenge, orlovsydelse, kontanthjælp, førtidspension og SU) eller have en arbejdsindtægt.

Der skal betales skat af tilskuddet.

Der kan maksimalt udbetales tilskud til tre børn per husstand. Forældre kan dermed modtage tilskud til pasning af tre forskellige børn enten samtidigt eller i en forskudt periode.

Det samlede tilskud pr. husstand må ikke overstige beløbet for maksimale dagpenge.

Holstebro Kommune, Lemvig Kommune, Thisted Kommune, Morsø Kommune, Skive Kommune, Herning Kommune og Ringkøbing/Skjern Kommune tilbyder tilskud til pasning af egne børn.

Struer Kommunes ordning vil, hvis den bliver endelig godkendt, være en toårig forsøgsordning gældende fra oktober 2021.

Forslaget skal i sidste ende godkendes af byrådet. Bliver det, det, vil man kunne få 6.400 kroner per måned per barn i alderen 26 uger, til barnet er 2 år og 10 måneder.

Og 4.051 kroner per måned per barn fra barnet er 2 år og 11 måneder og indtil førskolestart, som er 1. marts det kalenderår, barnet fylder seks år.

Dette svarer til 85 procent af den billigst budgetterede nettodriftsudgift i et dagtilbud til samme aldersgruppe i Struer Kommune i 2021.

Tilskuddet kan gives for én samlet periode på minimum otte uger og maksimalt et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce