Holstebro

V-ordfører forsvarer stort boost til hovedstaden

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), erhvervsminister og formand for regeringens hovedstadsudvalg Rasmus Jarlov (K) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) præsenterede torsdag regeringens hovedstadsudspi. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Venstres landdistriktsordfører Thomas Danielsen forsvarer, at regeringen har lanceret en stor plan for hovedstaden. Det strider ikke imod provinsens interesser, mener folketingsmedlemmet.

Holstebro/København: Tusindvis af nye arbejdspladser, massevis af nye boliger, flere motorveje og en ny togstation.

Det var indholdet af VLAK-regeringens hovedstads udspil, der blev lanceret torsdag. Smilene var store hos de tre ministre. Planen blev mødt af større skepsis hos V-borgmestre og andre forkæmpere for provinsen. De undrede sig over, at hovedstaden skal tilgodeses i en tid, hvor væksten i forvejen buldrer frem i store dele af København.

Den lokale venstremand, Thomas Danielsen, der er sit regeringspartiets landdistriktordfører, mener ikke, at det nye udspil er imod mod provinsens interesser.

Nærmest tværtimod.

- Det er bestemt ikke i modstrid med landdistrikternes interesser, at vi har en stærk hovedstad, hvor der er rigtig godt gang i væksten. Det er en fordel for hele landet, forklarer Thomas Danielsen.

Han fremhæver det storstilede projekt på Lynetteholmen, hvor der skal opfyldes et stort areal på to millioner kvadratmeter for at etablere plads til 35.000 nye indbyggere og 35.000 nye arbejdspladser.

- Jeg er en meget stor fortaler for det projekt. Det stærke ved det er, at det er selvfinansieret, og derfor er det ikke en stor investering for staten, siger Thomas Danielsen, der mener, at det ligefrem er en fordel for det øvrige Danmark, da staten slipper for store investeringer, fordi det er muligt at finde mange private penge til projekterne.

- Det kan frigive penge til store vejprojekter i andre dele af landet, siger Thomas Danielsen.

Han mener, at partikollegaen og formanden for Landdistrikterne Fællesråd, Steffen Damsgaard, kun har læst overskrifterne, når han i fredagens udgave af Jyllands-Posten kalder udspillet for "et fejlskud, og nu knækker filmen totalt".

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Slagteriet får ti millioner: Penge kunne være brugt bedre på børn eller ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce