Annonce
Holstebro

V: Vi bliver straffet for det, som vi er gode til

- Det kan ikke være meningen, at vi skal straffes, fordi vi er gode til at få folk i arbejde, siger Jens Kristian Hedegaard. Foto: Morten Stricker
- Det virker som om, man tilpasset udligningsreformen til en række socialdemokratiske hovedstadskommuner og så bare rullet planen ud, siger venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard.
Annonce

Holstebro: Mens både borgmestre og lokalpolitikere sidder og kigger langt efter de beregninger, der danner baggrund for regeringens udspil til en ny udligningsreform, kalder Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard udspillet for makværk.

- Det virker ærlig talt som om, at det er en plan, hvor man først har set på, hvordan man kan sikre de socialdemokratiske kommuner i hovedstaden og de største byer, hvorefter man så bare har rullet planen ud over resten af landet, siger Jens Kristian Hedegaard.

Han fortæller, at han har gjort de lokale folketingsmedlemmer opmærksomme på problemerne med reformen, der vil give Holstebro Kommune omkring otte millioner kroner mindre i kassen.

- Det er den måde, vi kan gøre opmærksomme på, at der er noget helt galt med udspillet. Ved at gå videre med kritikken og deltage i den offentlige debat omkring emnet, siger Hedegaard.

Der er blandt andet tildelingen af penge i forhold til mængden af arbejdsløse, der bekymrer Hedegaard:

- Det ligner ganske enkelt, at dem, der er gode til at få folk væk fra passiv forsørgelse, også er dem, der bliver straffet økonomisk. Det kan ikke være meningen, at vi skal straffes, fordi vi er gode til at få folk i arbejde, siger Jens Kristian Hedegaard.

Annonce

Forklarer ikke alt

Er der ikke en vis rimelighed i, at dem, der har flest arbejdsløse og størst problemer med at få folk i arbejde, også skal have mest på den konto?

- Problemet er bare, at her bliver man ikke belønnet for, hvor mange man reelt får i arbejde. Men efter hvor mange ressourcer man bruger på det. Det rimelige ville være at se på, hvordan pengene faktisk bliver brugt, siger Hedegaard.

Hvordan kan du være sikker på, at Holstebro ikke bare er i okay form, og derfor ikke har brug for flere penge - når du heller ikke kender beregningsmodellerne?

- Alene ved at afskaffe hovedstadsudligningen burde vi have fået flere penge. Når jeg ser på budgetterne i hovedstadskommunerne, så har de altså også nogle helt andre økonomiske ressourcer at gøre godt med.

Men de har vel også nogle helt andre udfordringer – eksempelvis med mange udlændinge?

- Det er der nogle som har. Men ikke i en grad så det forklarer det hele. Det er et udspil, som i udgangspunkt tilgodeser en række socialdemokratiske kommuner omkring hovedstaden og så de største byer, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce