Annonce
Holstebro

Vagtlægen afviste mand med sprængt blindtarm to gange: Skal vi ringe 112 og smøre tykt på for at få den hjælp, vi har brug for?

- Nu må de se at få sadlet om, så vagtlægen tager folk seriøst, og man er sikker på at kunne få hjælp og ikke skal gå flere dage og risikere at dø af det. Folk kan dø af en sprængt blindtarm, siger Villy Buskov Mortensen fra Struer. Foto: Morten Stricker
Villy Buskov Mortensen er rystet over den behandling, et nært familiemedlem fik af vagtlægen.

Struer: Det er en oplevelse, han helst havde været foruden.

For den gør ham utryg, men også harm når han samtidig har fulgt med i debatten om vagtlægers lukrative aflønningsformer.

- Jeg er både chokeret og rystet over så skødesløs en behandling, vi fik. Det betyder, at jeg har mistet tilliden til systemet, og bliver jeg udsat for noget tilsvarende, går jeg udenom vagtlægen og ringer i stedet 112 og fylder lidt ekstra på. Men er det virkelig det, myndighederne vil have os til?

Annonce

Spørgsmålet rejses af Villy Buskov Mortensen. Han står nu frem og fortæller om et møde med sundhedsvæsenet, da et nært familiemedlem en lørdag eftermiddag pludselig blev dårlig.

- Han mærker et smæk i maven, som var han blevet stukket med en dolk. Han bukkede sig fuldstændig sammen og måtte sætte sig ned. Det tog helt pusten og pippet fra ham, fortæller Villy Buskov Mortensen.

Selvfølgelig laver alle fejl, men der er ikke nogen, der skal føle, at de ikke bliver hjulpet, når de henvender sig til sundhedsvæsenet. Alle, jeg har talt med efterfølgende, siger, at der ikke kunne herske nogen tvivl om, at det var en sprængt blindtarm, og det er derfor, det undrer mig såre, at vagtlægen bare siger: Klar dig selv.

Villy Buskov Mortensen, Struer.

Det pågældende familiemedlem kontakter ikke vagtlægen straks, tænker at det går over igen. Men søndag formiddag har han ikke fået det så meget bedre, som han havde forventet. Han kontakter derfor vagtlægen.

- Han var meget utilpas, rystede og havde høj feber. Men vagtlægen giver ham en sludder for en sladder og siger, at han skal gå til sin egen læge mandag, refererer Villy Buskov Mortensen.

Familiemedlemmet får det værre og ringer til vagtlægen igen, men også denne gang siger lægen, at han skal vente og gå til sin egen læge næste dag.

Mandag morgen ringer han til lægen og får en tid klokken 9.30.

- Han er dårligt nok kommet ind ad døren, inden de kan se, at det er helt galt. Hans infektionstal ligger et godt stykke over de 200, og de siger, at han har alle symptomer på en sprængt blindtarm, fortæller Villy Buskov Mortensen.

Familiemedlemmet ryger direkte på sygehuset i Herning, hvor han omgående indstilles til en kikkertoperation. Klokken 19.00 mandag - efter alle planlagte operationer er gennemført - kommer han under kniven. Blindtarmen er ganske rigtigt sprængt og fjernes. Sygehuset beholder ham, fordi der kan kommer eftervirkninger med bylder og udposninger på mavesæk og tarme, idet der er løbet betændelse ud i bughulen. Han er indlagt i to døgn, hvor han får en intensiv antibiotika behandling.

- Han har det godt i dag, men der er ingen tvivl, om at det kunne have sparet ham for en masse lidelse og usikkerhed og nervepirrende timer, hvor han ikke vidste, hvor han var på vej hen. Han har kone og tre børn, siger Villy Buskov Mortensen.

Familien har klaget over servicen hos vagtlægen til Styrelsen for Patientklager.

- Min oplevelse er, at lægerne dækker over hinanden. Da vi spurgte til, om det var blevet værre, fordi vi ikke var kommet før, så ville de ikke rigtigt svare på det, fortæller Villy Buskov Mortensen.

Hvorfor har du haft lyst til at dele din oplevelse med avisens læsere?

- Fordi der er behov for en øget opmærksomhed på de problemer, vi har i sundhedsvæsenet. Hvis du ringer til brandvæsenet, kunne de ikke drømme om at sige: Er det noget, der haster, eller kan det vente til mandag. Den forskel kan jeg ikke tolerere, siger Villy Buskov Mortensen, der sidder med nøjagtig samme oplevelse, som først en tilfældig forbipasserende og dernæst faren til en 17-årig tilskadekommen pige havde, da de ikke kunne rekvirere en ambulance for godt en uge siden i Holstebro.

Men læger er også mennesker, de kan vel også tage fejl?

- Selvfølgelig laver alle fejl, men der er ikke nogen, der skal føle, at de ikke bliver hjulpet, når de henvender sig til sundhedsvæsenet. Alle, jeg har talt med efterfølgende, siger, at der ikke kunne herske nogen tvivl om, at det var en sprængt blindtarm, og det er derfor, det undrer mig såre, at vagtlægen bare siger: Klar dig selv.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce