Læserbrev

Valg. Børnene har brug for vores stemmer.

Man kan ikke putte børn i ”kasser” og samtidig nå rundt om det enkelte, i en gruppe med gennemsnitligt 10 børn pr voksen, fremhæver pædagog Louise Korsholm Pedersen. Arkivfoto: Nils Svalebøg, Scanpix

Debat: Jeg er pædagog i børnehaven i en integreret institution.

I debatter omkring minimumsnormering har blandt andet et udsagn naget mit pædagog-hjerte. ”De få faglig dygtige pædagoger, der er, de kan bare hoppe fra et job til et andet”.

Jeg kender mange rigtig dygtige og kompetente pædagoger, og de færreste ”job surfer”, bare fordi de kan. Når man brænder for sit fag, som jeg gør, bider man i det sure æble, når det er svært, og det slider på en.

”Godmorgen Niels, har du lige set hvad jeg har husket i dag?! –min superhelte t-shirt.”

Niels er ved at blive afleveret, han har set mig, men jeg ser straks, at det er vigtigt for ham, at han bliver set af mig. I dag er et godmorgen ikke helt nok, men jeg gør en dyd ud af at kende ”mine” børns interesser. Niels elsker superhelte, og en snak om superhelte og et tilbud om en plads på låret, kan gøre at Niels får en super start på dagen.

I min dagligdag er det rigtig vigtigt, at alle børn, der bliver afleveret, føler sig set og hørt. Det giver dem en tryg start på dagen, og giver dem endnu mere gåpåmod til at omfavne børnehavedagen, som venter. Nogle dage har flere børn brug for et lår end andre, desværre har jeg kun to lår, og indtil kl. 8.30 har Rød stue kun 1 voksen, så der kan være kamp om pladsen.

På arbejde må jeg altid træffe fravalg, før jeg kan foretage tilvalg. Det er jeg, da jeg er nødt til at passe på mig selv i det pres, jeg står i hver dag. Jeg forstår godt, hvis man får lyst til at snuse til græsset på en anden eng, men desværre tror jeg, de fleste bliver skuffet, medmindre de laver en karriereændring. Jeg har selv ”mistet” en faglig dygtig kollega, som har skiftet karriere, på grund af det pres vi arbejder i hver dag. Presset er så stort, at man arbejder på højtryk for at gøre sit arbejde på et niveau, der er acceptabelt. Det gør ondt, at man ikke kan holde til at udføre sit arbejde på et niveau, man selv ville være stolt over.

Jeg må gå på kompromis med aktivitetsniveauet i min pædagogiske praksis, da jeg ikke kan gøre alle de ting, jeg ved der rykker og udvikler en børnegruppe. Der er børn med forskellige behov og forudsætninger. Man kan ikke putte børn i ”kasser” og samtidig nå rundt om det enkelte, i en gruppe med gennemsnitligt 10 børn pr voksen. Manglen på tid til at udføre det arbejde, jeg (og ALLE de andre super faglig dygtige pædagoger) har uddannet mig til, er så presset, at det slider hårdt både fysisk og psykisk.

På grund af overstående vil jeg blive ved med at ytre mig højt i håbet om, børnene kommer på dagsordenen i forbindelse med valget. Det skal ikke bare ende i store fine ord og en omgang valgflæsk; der skal ikke gambles mere. Minimumsnormeringer er vigtige for Danmarks børn og fremtid – børn har brug for flere pædagoger.

#godtbørneliv

#fv19

#minimumsnormeringer

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce