Annonce
Læserbrev

Valg. Blev vi klogere?

"De brugte det meste af programmet på at diskutere prisen på en pakke cigaretter. Jeg blev da helt nervøs for, at de ville fortsætte med colapriserne," skriver læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Debat: Valgkampen er slut.

Valgplakaterne hevet ned.

Stemmerne er optalt.

Det er tid til at tælle døde og sårede.

Blev vi så klogere? Blev vi lykkeligere af resultatet?

Eller er vi bare blevet forvirret på et lidt højere niveau end før...

Mætte og tvangsfodret med overbud og fiktion står vi tilbage.

Vi ser den afsluttende stammedans passere forbi.

Var det seriøst at bruge en stor del af sidste valgaften med at diskutere prisen på 20 cigaretter?

Jeg frygtede meget, de ville fortsætte med at diskutere Colapriser.

Tidligere har de fyldt pakningen med advarsler.

Nu skal pakningen være hel neutral i stedet for.

Bliver næste step så, at salget skal ske via banderne og grænsekioskerne?

Så er cigaretterne gemt væk. Hokus, Pokus.

13.000 dør af rygning om året fløj non stop rundt i debatterne.

Hvor ved de det fra? Der dør også nogen, som overhovedet ikke har røget.

Der er næsten fordele og ulemper. Virkninger og bivirkninger. Plus og minus, ved alt muligt.

Er der ingen fordele ved rygning? Det er meget sandsynligt, at ulemperne er langt større end fordelene. Men hvem har undersøgt fordelene?

Det er vel også for politisk ukorrekt.

Hvor meget koster stressede mennesker for eksempel?

Heldigvis bliver kun en lille del af løfterne til virkelighed!

Ellers vil vi, i løbet af kort tid, blive sat under administration af Den Internationale Valutafond.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce