Annonce
Læserbrev

Valg. Den mørkeste middelalder

De forsøger måske nok at profilere sig med Isabella Arendt (billedet), men det er den mørke middelader, skriver læserbrevsskribenten. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Debat: Det skal være mit inderligste håb, at man som vælger stadig er i stand til at skille fårene fra bukkene. Så selv om Kristendemokraterne nu profilerer sig med 26-årige Isabella Arendt, som med rød læbestift og rød kjole forsøger at charmere vælgerne, så repræsenterer hun, og den lokale kristendemokrat, Kristian Andersen, levningerne fra den mørkeste middelalder.

Kristian Andersen har således endnu engang bekendt sin kvindefjendske holdning til fri abort. Det fik mig til at tænke tilbage på tiden med Inge Krog, der i årene 1973 til 1984 repræsenterede daværende Kristeligt Folkeparti i Folketinget. Hendes skingre tone og indstilling til fri abort er landet i hovedet på Kristian Andersen, der jo også afviser at vie homoseksuelle.

Dybest set burde Kristendemokraternes blanding af religion og politik, ingen gang have på denne jord. Bluff og himmelvendte øjne kan desværre få svage sjæle til at sætte et kryds ved Kristendemokraterne. Skulle du som vælger blive fristet, så tænk på, at du så blandt andet underkender, kvinders ret til at bestemme over egen krop!

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce