Annonce
Læserbrev

Valgdato. lad os holde fast i den ordning, vi har

Peter Voss Hansen. Arkivfoto

Debat: Af et læserbrev forfattet af folketingskandidat for Alternativet, Brian Bruhn, Korsørvej 5, Herning, fremgår det, at det er en rigtig god idé, at tage valgknappen fra statsministeren.

En af de påstande, der fremføres, er, at mange af de ulemper, vi oplever ved den nuværende politiske kultur, kan undgås ved at indføre faste valgperioder.

Det siges endvidere, at dansk politik reelt har været ramt af valgkamp i over et halvt år. Ligeledes fremførers det argument for faste valgperioder, at det går fint i foreninger og menighedsråd med faste valgperioder.

Jeg vil sige, at jeg er lodret uenig med Alternativets kandidat.

Tværtimod mener jeg, at det er væsentligt, at statsministeren til enhver tid kan udskrive valg, hvis den siddende regering kører fast. Der kan således opstå situationer, hvor man er nødsaget til at udskrive valg i utide, for at få sammensat et nyt folketing, der afspejler befolkningens holdninger.

Hvis man fik faste valgperioder, ja så ville valgkampen blot komme til at ligge fast hver fjerde år med stort set samme udtrækning som i dag.

Argumentet med menighedsråd er heller ikke alt for godt. Hvis Brian Bruhn gjorde sig den ulejlighed at google menighedsråd, ville han finde ud af, at menighedsrådene har utroligt store problemer med at køre en valgperiode på fire år igennem. Det er ofte med hiv og sving og suppleanter, man kører landet menighedsrådsarbejde igennem.

Så lad os holde fast i nuværende ordning.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce