Læserbrev

Valgdato. lad os holde fast i den ordning, vi har

Peter Voss Hansen. Arkivfoto

Debat: Af et læserbrev forfattet af folketingskandidat for Alternativet, Brian Bruhn, Korsørvej 5, Herning, fremgår det, at det er en rigtig god idé, at tage valgknappen fra statsministeren.

En af de påstande, der fremføres, er, at mange af de ulemper, vi oplever ved den nuværende politiske kultur, kan undgås ved at indføre faste valgperioder.

Det siges endvidere, at dansk politik reelt har været ramt af valgkamp i over et halvt år. Ligeledes fremførers det argument for faste valgperioder, at det går fint i foreninger og menighedsråd med faste valgperioder.

Jeg vil sige, at jeg er lodret uenig med Alternativets kandidat.

Tværtimod mener jeg, at det er væsentligt, at statsministeren til enhver tid kan udskrive valg, hvis den siddende regering kører fast. Der kan således opstå situationer, hvor man er nødsaget til at udskrive valg i utide, for at få sammensat et nyt folketing, der afspejler befolkningens holdninger.

Hvis man fik faste valgperioder, ja så ville valgkampen blot komme til at ligge fast hver fjerde år med stort set samme udtrækning som i dag.

Argumentet med menighedsråd er heller ikke alt for godt. Hvis Brian Bruhn gjorde sig den ulejlighed at google menighedsråd, ville han finde ud af, at menighedsrådene har utroligt store problemer med at køre en valgperiode på fire år igennem. Det er ofte med hiv og sving og suppleanter, man kører landet menighedsrådsarbejde igennem.

Så lad os holde fast i nuværende ordning.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce