Læserbrev

Valgløfter. Talgymnastik for let øvede vælgere

Politikernes regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene, mener Helge Tofting. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Debat: Hvis der kommer tal fra en politiker i valgkampen. Så op med paraderne. - Sandsynligheden for det er pustet op, er manipuleret, er dopet, er alt for stor.

Der er statistik. Og der er løgn, som det hedder.

På daglig basis kommer det ene overbud efter det andet.

Det er det skattevæsenet ellers karakteriserer, som fiktion uden reelt indhold.

Det stopper ikke før 6. juni. Derefter sker der absolut intet. Bare rolig !

Vi kan vælge at holde os for ørene så længe.....

Men 3 uger er lang tid. Det er hårdt for armene!

Regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene.

Det kræver en glaskugle. Noget kaffegrums. Samt evnen til at se ind i fremtiden. Hvor mange har rent faktisk den kompetence ?

Hvis Erik vokser 10 cm om året, vil en fremskrivning betyde en højde på 7 meter, når Erik er 70...

Et par dugfriske eksempler fra valgkampen. Socialdemokraterne: I stedet for at finde ud af, hvor hvem der skal have ret til en tidligere pension. Og derved få et antal borgere, der så kan koste X antal milliarder. Så vender de nu alt på hovedet. Vil bruge 3 milliarder !!

Hvorfor ikke lodtrækning ? Mange med behov. Mange med berettige forventninger, får derfor en stor lang næse...Måske bliver den rød?

Er Venstre så bedre. Ikke et hak bedre. Ikke en gang et halvt hak! De vil bruge 69 milliarder på velfærd frem til 2025...

Det har været forbi et af Anders Fogh´s kreative bogføringssystemer. Virkeligheden er omkring 20 milliarder....

Der er en årsag til, at politikerne, journalisterne og ejendomsmæglerne ligger side om side, nederst på troværdighedsskalaen.

De puster, og de puster alting op....

Har de mon lært noget af De Nattergale, der puster grise op ?

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce