Læserbrev

Valgløfter. Talgymnastik for let øvede vælgere

Politikernes regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene, mener Helge Tofting. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Debat: Hvis der kommer tal fra en politiker i valgkampen. Så op med paraderne. - Sandsynligheden for det er pustet op, er manipuleret, er dopet, er alt for stor.

Der er statistik. Og der er løgn, som det hedder.

På daglig basis kommer det ene overbud efter det andet.

Det er det skattevæsenet ellers karakteriserer, som fiktion uden reelt indhold.

Det stopper ikke før 6. juni. Derefter sker der absolut intet. Bare rolig !

Vi kan vælge at holde os for ørene så længe.....

Men 3 uger er lang tid. Det er hårdt for armene!

Regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene.

Det kræver en glaskugle. Noget kaffegrums. Samt evnen til at se ind i fremtiden. Hvor mange har rent faktisk den kompetence ?

Hvis Erik vokser 10 cm om året, vil en fremskrivning betyde en højde på 7 meter, når Erik er 70...

Et par dugfriske eksempler fra valgkampen. Socialdemokraterne: I stedet for at finde ud af, hvor hvem der skal have ret til en tidligere pension. Og derved få et antal borgere, der så kan koste X antal milliarder. Så vender de nu alt på hovedet. Vil bruge 3 milliarder !!

Hvorfor ikke lodtrækning ? Mange med behov. Mange med berettige forventninger, får derfor en stor lang næse...Måske bliver den rød?

Er Venstre så bedre. Ikke et hak bedre. Ikke en gang et halvt hak! De vil bruge 69 milliarder på velfærd frem til 2025...

Det har været forbi et af Anders Fogh´s kreative bogføringssystemer. Virkeligheden er omkring 20 milliarder....

Der er en årsag til, at politikerne, journalisterne og ejendomsmæglerne ligger side om side, nederst på troværdighedsskalaen.

De puster, og de puster alting op....

Har de mon lært noget af De Nattergale, der puster grise op ?

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce