Læserbrev

Valgresultat. Danskerne vil være en aktiv del af Europa

Valget til EU viste klart, at danskere vil være en aktiv del af Europa, fremhæver Niels Mølgaard Ovesen. Arkivfoto: Scanpix

Debat: I et læserbrev i Dagbladet den 12. juni kan man læse, at Ib Randrup i Struer fortsat er en plaget mand

Før valget var der ingen ende på de ulykker socialdemokraten Anette Lind var skyld i. Det opdagede vælgerne bare ikke, så hun fik et godt valg.

Nu er den så gal med muslimerne, der jo har været så formastelige at bruge deres demokratiske ret til at være en del af det danske samfund ved at stemme til valget.

At de bl.a. valgte at stemme på de radikale og enhedslisten, kan da ikke undre. Gennem flere år har Martin Henriksen og Inger Støjberg jo kæmpet om, hvem der kunne lave flest mulige benspænd for indvandrere og deres børn. Martin Henriksen blev vraget til valget, og Inger Støibergs ulovlige administration ser jo nu med regeringsskiftet heldigvis ud til at komme for en dag, så hun denne gang får en gedigen ”huskekage.”

Det er jo grotesk, at man som dansker i nogen tilfælde ikke kan få lov til at få sin ægtefælle ind i landet, men må ty til Sverige eller Tyskland. Vi udviser også rask væk store børn/unge mennesker, som lokalsamfund kalder velintegrerede og derfor går på barikaderne for.

Det kan godt være, at vi på sigt får et større multikulturelt samfund, men det er jeg nu ikke så bekymret for. Den kristendom, som indvandreren Ansgar bar til landet for små 1200 år siden, har jo vist sig at være ganske levedygtig. Nok er tilslutningen til folkekirken lidt vigende, men den er stadig solid.

Under valgkampen havde 200 danske læger et læserbrev i Politiken, hvor de slog fast, at nu måtte man altså holde op med at tale negativt /nedsættende om indvandrere og deres efterkommere, da deres arbejde i sundhedsvæsenet simpelthen var helt afgørende nødvendigt for at få det til at fungere.

Valget til EU viste klart, at danskere vil være en aktiv del af Europa. Selvfølgelig følger der mange forpligtelser med, også hvad angår indvandrere og kvoteflygtninge, og den kommende regering vil givet ikke bekæmpe konventionen om samme med næb og kløer, som den tidligere regering har bestræbt sig på.

Ib Randrups nedladende bemærkninger om enhedslisten og de radikale taler for sig selv. Det er i hvert fald ikke danske værdier at klandre anderledes tænkende sådan.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Leder For abonnenter

Det vanskelige kompromis

Det var faktisk noget af en falliterklæring, da Vildtforvaltningsrådet i oktober sidste år måtte kaste håndklædet i ringen og meddele, at det ikke kunne blive enige om en ny forvaltningsplan for ulve. I et land, hvor vi normalt bryster os af at være gode til at finde kompromisser og klare tingene via forhandlinger, uanset om det er overenskomster eller politiske uenigheder, forekommer det bizart, at man ikke kunne blive enige om forvaltningsplan for ulve. Eksperterne på universiteterne vurderer i dag, at der er omkring ti ulve i Danmark - og selv om ulvedebatten til tider kan larme og ende i det, der er værre, så er det alligevel ikke Brexit, vi taler om. Det er trods alt ”bare” et spørgsmål om, hvor mange ulve er der plads til i Danmark? Og hvad stiller man op over for ulve, der gentagne gange angriber husdyr eller ikke skyr mennesker? Derfor er det også positivt, at Vildtforvaltningsrådet, der er rådgiver regeringen om jagt og vildtforvaltning, nu har besluttet sig for at gøre endnu et forsøg. Let bliver det næppe, men det er et spørgsmål, som man må kunne nå til enighed om. Formanden for Vildtforvaltningsrådet, Jan Eriksen, håber, at det kan "kommer med bud på, hvordan man kan bygge bro mellem tilhængere og modstandere af ulven." Det er en ædel holdning. Men vejen dertil går via viljen til også at indgå kompromisser. Og manglen på en fælles holdning, der kan samle bredt, har foreløbig kun resulteret i, at kampen om ulven er fortsat med uformindsket styrke og med hærværk, trusler og hån til følge. Med forekomsten af et nyt kuld ulve i Stråsø Plantage, er der ikke noget, der tyder på, at problemerne med ulvene forsvinder af sig selv igen, og der er således ikke andet at gøre end at komme tilbage til forhandlingsbordet og finde et langtidsholdbart kompromis, der kan samle både modstandere og tilhængere - og som kan holde også den dag, der igen bliver dræbt husdyr, eller hvis det bliver nødvendigt at nedskyde en problemulv.

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce