Annonce
Debat

Vand at drikke

Peter Kiær. Pressefoto

Læserbrev: Danmarks Naturfredningsforening, Danske Vandværker og Danva har rettet en henvendelse til landets borgmestre og kommunalbestyrelser. De tre foreninger mener, at der er behov for ekstraordinære tiltag for vores drikkevand, hvis vi fortsat skal basere vores drikkevandsforsyning på rent grundvand. Hvad mon de mener med en ekstraordinær indsats?

De tre foreslår nemlig udelukkende gamle kendinge, idet de vil etablere grundvandsparker, hvor der ikke må anvendes pesticider eller andre grundvandstruende stoffer. De vil udtage lavbundsjord og udtage jord til naturnationalparker og skovrejsning. Alt sammen meget omkostningstunge tiltag – der vil gøre drikkevandet meget dyrere for en enkelte forbruger – uden at det har en effekt.

De tre foreninger vil altså have kommunerne til at rette fokus mod landbruget og glemme alt om PFOS, lossepladser, generationsforureninger og især spildevand. De forglemmelser bidrager ikke til, at vi fortsat har rent vand – hverken i vandløb, i grundvand eller i drikkevand. Udelukkende dyrere vand i hanerne.

Annonce

Det rene drikkevand findes stadig ude på landet, selvom DN ved hjælp og hemmelige beregninger med uigennemskuelige tal prøver at give et andet billede.

Heldigvis har vi stadig rent drikkevand i Danmark. Det skal vi blive ved med at have. Og det rene drikkevand findes stadig ude på landet, selvom DN ved hjælp og hemmelige beregninger med uigennemskuelige tal prøver at give et andet billede, et skræmmebillede, der ikke har hold i virkeligheden

Lad os fokusere på de reelle problemer. Det er punktforureninger – både landbrugets, spildevandsselskabernes og generationsforureningerne. Og lad os få styr på spildevandsselskabernes ulovlige udledninger. Vi ved jo, hvad der kommer fra landmandens mark.

Det nuancerede billede vil give en god debat op til kommunalvalget og vil kunne afhjælpe kommende problemer – men måske ønsker Danmarks Naturfredningsforening, Danske Vandværker og Danva blot at udråbe en syndebuk og sende store regninger til vandforbrugerne. Det stiller vi ikke op til i landbruget - vi ønsker problemerne løst.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bevarer skibsmotorerne: Tiltrukket af dunsten af diesel

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Frem med mobiltelefonen: Særlig gruppe medarbejdere skal vise coronapas

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Lemvig For abonnenter

Kronprinsen på jagt her til morgen: Kongejagten er genoptaget efter en coronapause

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Erhverv

Kunder tager godt imod, at de igen skal have mundbind på

Lemvig For abonnenter

Forureningsskandalen: Politikere diskuterer om de skal lægge sag an mod staten

Lemvig

Ny hæder til Klimatorium

Annonce