Annonce
Lemvig

Vandtårnet står for fald

Det gamle vandtårn bygget medio 60'erne, men for et halvt år siden holdt man op med at bruge det. Derfor skal det nu lade livet. Foto: Benny Gade
I over 50 år har den hilst på gæster, der ankom til Lemvig, men i næste uge er det slut. Da vil vandtårnet været væk
Annonce

Lemvig: Kommer man kørende til Lemvig fra enten syd eller vest har man højst sandsynligt bemærket det trebenede vandtårn, der i over 50 år har stået på en grund bag ved den nuværende genbrugsplads. Snart behøver man ikke kigge længere, for Lemvig Vand er netop begyndt at rive tårnet ned, og i næste uge er den højst sandsynligt jævnet med jorden og kørt væk.

- Vi bruger den ikke længere, så den er blevet overflødigt, fortæller Ole Madsen, Lemvig Vand.

De senere år har Lemvig Vand været i gang med en stor ændring af strukturen. Flere af de små vandværker er blevet nedlagt, og derfor er der i dag kun vandværker tilbage i Klosterheden og i Engbjerg. Vandtårnet ved Merkurvej har indtil nu hjulpet med at opretholde vandtrykket i Lemvig by i kraft af de 350 kubikmeter vand, den havde plads til.

- Men i dag opretholder vi trykket ved at pumpe det ud, siger Ole Madsen.

Annonce

Tømt

Derfor blev vandtårnet tømt for et halvt års tid siden og har stået tomt indtil nu, hvor Christensen Nedbrydning fra Bøvlingbjerg er gået i gang med at vælte det 16 meter høje tårn.

- Det er lidt højere, end vi havde forventet, erkender Christian Christensen fra virksomheden.

Derfor har det været nødvendigt at bygge en høj bakke, som gravemaskinen kan køre op på for at nå den øverste del af tårnet. Her fra gik den onsdag morgen i gang med at banke tårnet ned - og bakken må flyttes efterhånden, som man skal rundt om tårnet. Senere går man i gang med at klippe den resterende del ned.

Annonce

Tanke overflødige

I øvrigt er det ikke kun vandtårnet på Merkurvej, der er blevet overflødigt.

- Vi har tre, nedgravede beholdere, der er lige så store, der også skal fjernes. De ligger ved Nørrebjerg, Ardal Bakker og Trabjergårdvej, fortæller Ole Madsen.

Også på Merkurvej findes en nedgravet tank, der er endnu større end det nuværende vandtårn. Tanken er på 600 kubikmeter.

- Og det er her fra vi pumper vand ned til Lemvig by, fortæller Ole Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce