Annonce
Holstebro

Vandturister strømmede til oversvømmede kolonihaver: -  Det kunne vi godt undvære

Der har været et par meget hektiske dage i havekolonien Storåen. Foto: Morten Stricker
Formanden for havekolonien Storåen, Kurt Thrue, kalder det et par meget hektiske døgn. Et par af husene er ødelagte af de store mængder vand.
Annonce

Holstebro: Havekolonien Storåen kommer meget hurtigt i fokus, når vandmasserne vælter ind igennem Holstebro.

De lokale og nationale medier er strømmet mod kolonihaverne ved Storåen. Men det er langt fra kun journalister og fotografer, der kæmper om de bedste fotos af huse under vand, og folk der kæmper mod vandet.

- Vi har haft rigtig mange vandturister forbi de seneste par dage. Det kunne vi godt undvære. Specielt når de kommer kørende herned, men det er jo offentlig område, så det går ikke at sætte et skilt op, siger formanden for haveforeningen Kurt Thrue.

- Der er specielt to huse, der er meget hårdt ramt. Ejerne er grædefærdige, siger Kurt Thrue.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et par specielle dage med nervøse trækninger.

- Det har været et par meget hektiske dage. Det ligner på mange måder den oversvømmelse, vi oplevede i 2015, siger Kurt Thrue, der af gode grunde håber, at det værste er overstået i denne omgang.

- Men det er ikke til at sige, hvordan det vil gå, hvis der kommer 50 millimeter regn, som prognoserne siger, siger Kurt Thrue, der trods alt kan glæde sig over, at hans eget hus ikke er hårdt medtaget i denne omgang, da der i byggeriet er taget højde for høj vandstand.

Opfordringen for formanden er dog klar.

- Der skal ske noget. Det hjælper ikke, at kommunen og andre bare bliver ved med at snakke. Vi vil helt sikkert få flere af den slags hændelser, som vi har nu og havde i 2015. Det er helt afgørende, at der kommer mere flow i åen, siger Kurt Thrue, der også forventer, at der rundt om i landet vil komme flere ålaug, som der netop er etableret i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce