Lemvig

VandVærket er sendt i licitation

Sideløbende, men uafhængigt af projektet med VandVærket, arbejder Thyborøn Fritidscenter på at flytte cafeområdet ned i stueplan. Arkitekter forestiller sig, at cafeen kan se sådan ud. Tegning: Thyborøn Fritidscenter

Fritidscenter vil sideløbende med byggeri af vandkulturhus også arbejde på renovering af eksisterende rammer

Thyborøn: Ét af de sidste trin på vej mod realiseringen af vandkulturhuset VandVærket i Thyborøn er nu sat på skinner.

Licitationsmaterialet til den lukkede licitation over byggeriet er netop blevet sendt ud til de indbudte håndværkere og entreprenører, der får mulighed for at være med i byggeriet.

- Det er en blanding af lokale og udefrakommende håndværkere og entreprenører, der er blevet indbudt til at deltage i licitationen, siger centerchef Jesper Fruergaard. Han vil af konkurrencehensyn ikke sige noget om, hvem der er indbudt, eller hvor mange der er indbudt til licitationen.

Jesper Fruergaard forventer, at centrets bestyrelse og ledelse i slutningen af august kan åbne kuverterne med buddene på byggeriet i Thyborøn. Her skal den eksisterende hal 2 i Thyborøn Fritidscenter ombygges til et vandkulturhus, og projektet er beregnet til at koste omkring 35 millioner kroner.

Pengene til byggeriet kommer blandt andet fra RealDanmark samt Lokale- og Anlægsfonden, der støtter ombygningen med store millionbeløb. Desuden har husstandsindsamlinger i Thyborøn også været med til at finansiere byggeriet.

- Lige nu kører det hele efter tidsplanen. Når licitationen er overstået regner jeg med, at håndværkerne kan komme i gang i slutningen af september. Vi har en tidsplan der siger, at vi gerne skal være færdige med ombygningen, så vi kan holde indvielse i til efterårsferien 2019. Men vi ved, det er et kompliceret byggeri, så der kan ske forskydninger, siger centerchefen.

Indretningen af det nye Thyborøn Fritidscenter med VandVærket er nu klar. Udvalgte håndværkere og entreprenører er netop blevet indbudt til licitation, der forventes at ligge klar i slutningen af august. Tegning: Thyborøn Fritidscenter

Vil renovere hal og cafe

Ved siden af og uafhængigt af byggeriet af VandVærket er Thyborøn Fritidscenter også i gang med planer om en renovering af de eksisterende bygninger.

Her er det planen, at cafeområdet skal flyttes ned i stueplan fra de nuværende rammer på første sal. Desuden bliver der arbejdet på at renovere omklædningsfaciliteterne og lægge et nyt halgulv i den nuværende Hal 1 i fritidscentret.

Jesper Fruergaard understreger, at renoveringen ikke har noget at gøre med VandVærket, men han håber at de to projekter kan stå klar samtidig.

- Vi kalder projektet med cafeen, omklædningsrummene og halgulvet for etape 2 i projektet. Håbet er, at vi kan køre det sideløbende med etape 1, som er bygningen af VandVærket, men de to ting er adskilt. Etape 2 er fritidscentrets eget projekt, men det vil give god mening, hvis de to etaper kunne åbne samtidig, siger han.

Der er også en husstandsindsamling i gang til renoveringen af de nuværende faciliteter, og Jesper Fruergaard håber på, at det er muligt også at finde støtte til projektet hos forskellige fonde. I alt er etape 2 af projektet beregnet til at løbe op i omkring fire millioner kroner.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu bliver 35 kilometer kabel lagt i jorden: Skal føre strømmen fra Vesterhav Nord frem til forbrugerne

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce