Annonce
Lemvig

Varmeværket i Ramme lukker ned

Lemvig Varmeværk anvender store mængder træflis, men også biogas fra anlægget i Rom. Arkivfoto:
Ramme by får nu fjernvarme leveret fra varmeværket i Lemvig

Ramme: Forbrugerne i Ramme er nu koblet på fjernvarmeværnet i Lemvig og har allerede fået den billigere varme i nogle dage.

- Og i dag, onsdag, har vi testet det sidste i systemet, og dermed lukker vi nu ned for Ramme Varmeværk, siger driftsleder Svend Erik Bjerg.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med det gamle fjernvarmeværk i Ramme. Det næste halve år vil anlægget blot komme til at stå stille, men derefter skal der tages stilling til, hvad der skal ske.

- Der bliver brug for en form for backup i Ramme. Derfor skal vi på et tidspunkt tage stilling til, hvilken form for backup der er behov for, siger Svend Erik Bjerg.

Det eksisterende selskab i Ramme har på en tidligere generalforsamling besluttet, at man skal slå sig sammen med Lemvig Varmeværk for at få leveret billigere varme. Da fusionen nu i praksis er realiseret, skal det gamle selskab nedlægges. Det sker forventeligt på en generalforsamling den 14. november.

Dermed følger udvidelsen den tidsplan, der blev fremlagt fra starten, da arbejdet gik i gang. Hen over sommeren er en varmeledning gravet ned fra Lemvig over Lomborg til Ramme, hvor den nu er sluttet til det eksisterende fjernvarmenet i byen. Samtidigt har beboerne i Lomborg fået mulighed for at få varme fra Lemvig. Her går det lidt langsommere, da der ikke i forvejen var fjernvarme i byen. Derfor er der gravet nye fjernvarmerør ned i hele byen, men de første forbrugere i den vestlige ende af Lomborg er allerede tilsluttet. Inden udgangen af november vil fjernvarmen fra Lemvig være et tilbud til alle husstande i Lomborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce