Annonce
Danmark

Trods grøn dagsorden: Næsten intet salg i veganske og økologiske studenterhuer

Salget af veganske og økologiske studenterhuer har ikke nået de højder, som C. L Seifert forventede i år. Sidste år introducerede virksomheden veganerhuen. - Jeg tror, det handler om sådan noget som udseende. For eksempel er den økologiske hue ikke helt så hvid som de andre, siger Anders Eriksen. Arkivfoto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix
Sidste år introducerede C.L. Seifert, der producerer og sælger studenterhuer, den veganske studenterhue. Men hverken veganerhuen eller den økologiske hitter. – Næste år forventer vi os lidt mere på den front, lyder det fra direktøren i C. L Seifert.
Annonce

Kolding: Der bliver brugt kunstlæder i stedet for læder i veganerhuen, og i stedet for uld fra et får bliver der brugt bomuld fra en plante. Men foreløbig har veganerhuen ikke fået fat i studenterne, når de bestiller den traditionelle hovedbeklædningen hos C. L Seifert.

Sidste år lancerede virksomheden, der har adresse i Kolding og København, den veganske studenterhue, og i år havde firmaet regnet med, at den litauiske fabrik skulle producere flere veganerhuer.

- Sidste år solgte vi vel 300 veganske huer, og tallet er steget til godt 370 studenterhuer, så det er ikke sådan, at produktet har overtaget markedet. Slet ikke, siger direktør i C.L. Seifert Anders Eriksen, der sidste år fortalte, at det var studenter, der havde opfordret virksomheden til at sætte veganerhuen i produktion for at skåne dyr.

- Det undrer mig lidt, at der ikke er større interesse. Når du kigger tilbage på den valgkamp, vi lige har været igennem, så fylder miljø jo rigtig meget. Vi har også en økologisk hue, der tager ekstra meget hensyn til miljøet, og man kunne godt få den tanke, at den ville alle da købe, når emnet nu fylder så meget. Men det har ikke været tilfældet. Den økologiske solgte noget i stil med den veganske, siger Anders Eriksen.

- Sidste år solgte vi vel 300 veganske huer, og tallet er steget til godt 370 studenterhuer, så det er ikke sådan, at produktet har overtaget markedet. Slet ikke.

Anders Eriksen, direktør i C.L. Seifert

Annonce

Mindre hvid

Samlet udgør salget af veganske og økologiske huer altså en meget lille procent i virksomheden, der beskæftiger godt 14 medarbejdere i Kolding og cirka det samme i København. Men selv om de veganske og økologiske studenterhuer ikke blev et stort hit i år, så tror direktøren fortsat på konceptet.

- Jeg tror, at tingene har ændret sig med den her valgkamp, vi lige har været igennem. Men det finder vi først ud af næste år, når de nye studenter får målt op til huer. Jeg er spændt på, hvordan det vil se ud næste år. Men det er vel meget naturligt. Sådan noget tager tid. Det er også først nu, at mange folk begynder at overveje sådan noget som flyverejser, siger Anders Eriksen, der i 2004 købte virksomheden sammen med sin fætter Jens Eriksen.

Kan det være prisen, der gør, at studenter ikke vælger den veganske eller økologiske?

- Nej, det tror jeg ikke. Vi har huer, der er dyrere. De er slet ikke de dyreste. Jubilæumshuen er dyrere. Jeg tror simpelthen ikke, at studenterne har fokus på det. Jeg tror, det handler om sådan noget som udseende. For eksempel er den økologiske hue ikke helt så hvid som de andre, siger Anders Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Spillet om Tannebækvej sættes i gang

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Annonce