Annonce
Struer

Vejen er banet for fire store vindmøller

Byrådet i Struer nikkede tirsdag aften til planer, der tillader ejeren af Ausumgaard at stille fire, store vindmøller op på sine jorde. Arkivfoto.

Grøn energi. Byrådet i Struer vedtog på sit møde tirsdag aften planer, der tillader vindmøller ved herregården Ausumgaard ved Vejrum.

Annonce

»Jeg er glad for, at der i teksten til dagsordenen står »endelig vedtagelse« - for det har været en lang proces med store hurdler undervejs.«

Sådan lød det fra formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Lyng (S), da hun tirsdag aften på byrådsmødet i Struer fik ordet i sagen om planerne for opstilling af fire nye og store vindmøller ved Ausumgaard.

Materialet består af en miljørapport, der er kombineret med en VVM-redegørelse og miljøvurdering med en tilhørende kommuneplan og et forslag til en lokalplan.

Undervejs i processen har der blandt ande også været holdt et godt besøgt borgermøde i Hjerm Sogengård, og vindmølleplanerne har været i offentlig høring i otte uger.

Der blev nikket til vindmølleplanerne hele vejen rundt i byrådssalen.

Dog ikke fra DFeren, Anna Marie Brix Poulsen, der måtte forlade byrådssalen, da byrådet i aftes nåede til punktet med vindmøllerne.

Annonce

Uden for døren

DFeren var inhabil i sagen.

Hendes navn stod nemlig som afsender på et af de høringssvar, der var kommet ind i løbet af høringsperioden. Anna Marie Brix Poulsen bor nemlig i nærheden af det område, hvor vindmøllerne skal sættes op.

Sammen med Haldor Brix Poulsen havde hun i indsigelsen skrevet, at vindmøllerne er for store.

»De hører hjemme på havet,« skriver parret, der dog kunne acceptere de tre vindmøller, men den fjerde bag Ausumgaards have, mener parret, vil påføre dem gener i form af blandt andet blink fra vingerne og støj.

Læs mere i Dagbladet onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce