Annonce
Lemvig

Vejformand undrer sig: Hvor er vejskilte forsvundet hen?

Blandt andet ved indkørslen til Lemvig på Lemtorpvej mangler Ivan Møller Sørensen et vejskilt. I de seneste måneder har han oplevet et stigende problem med, at vejskiltene forsvinder. Foto: Jesper Lundsgaard
Masser af skilte med både bynavne og gadenavne er i den seneste tid forsvundet i Lemvig Kommune. Det er ærgerlige penge at bruge på at bestille nye skilte, siger vejformand, der har en teori om, hvor skiltene kan være

Lemvig: Hvor er vejskiltet, der fortæller man kører ind i Lemvig blevet af?

Og hvad er der sket med lignende vejskilte i Klinkby og Ramme?

Det er et spørgsmål, der rumsterer i hovedet hos Ivan Møller Sørensen, der er vejformand i Lemvig Kommunes park- og vejafdeling.

Annonce

Siden 1. september sidste år har han og kollegerne i vejafdelingen gang på gang oplevet, at vejskilte med bynavne forsvinder. Og selv om det kan lyde som en harmløs spøg, så er det noget, der bliver set på med alvor fra kommunens side.

- Det er ikke godt for trafiksikkerheden. Eksempelvis kan det nogle steder være svært at se, om man kører ind i en byzone, hvis der ikke er noget skilt, siger Ivan Møller Sørensen.


I sidste ende er det også tyveri

Ivan Møller Sørensen, vejformand Lemvig Kommune


Det er ikke kun vejskilte med bynavne, der forsvinder ud i den blå luft. Også vejskilte med gadenavne er tilsyneladende i høj kurs hos skiltetyve. Blandt andet mangler der tre skilte på Armosevej mellem Lomborg og Heldum, og i alt har kommunens park- og vejafdeling registreret 41 forsvundne vejskilte på knapt otte måneder.

Ærgerlige penge

Desuden har Ivan Møller Sørensen registreret, at fire skilte med henvisninger til byer også er forsvundet i de seneste måneder. Og det er noget, der i sidste ende også kan mærkes i kommunens pengekasse.

- Et skilt med et gadenavn koster omkring 800 kroner at få erstattet og sat et nyt op. Og med over 40 forsvundne skilte taler vi om en pris på 30.000 kroner, siger Ivan Møller Sørensen og tilføjer, at prisen for et forsvundet byskilt ligger på omkring det halve. Dertil kommer arbejdslønnen for at bestille og montere nye skilte.

Hvad hedder vejen? Skiltet med gadenavnet er forsvundet ved Armosevej i Lomborg. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det er ærgerlige penge at skulle af med, og i sidste ende er det også tyveri, tilføjer vejformanden.

Ved det forsvundne vejskilt på Lemtorpvej ved indkørslen til Lemvig kan Ivan Møller Sørensen se, at boltene er skruet løs, så man på den måde har kunnet stikke af med skiltet. Men fremgangsmåden har været forskellig ved skiltetyverierne.

Annonce

Et minde fra hjemegnen?

Vejformanden ved ikke, hvem der står bag tyverierne, men han har en teori om, hvor de forsvundne skilte kan være endt.

- Måske er der nogle unge mennesker, der er flyttet fra byen til eksempelvis København eller Aarhus, som synes det kunne være sjovt at have et skilt fra deres hjemegn hængende , siger Ivan Møller Sørensen.

Han opfordrer borgerne til at holde øje med og give en melding om, hvis de ser nogle der piller ved skiltene.

- Hvis de ikke er iført kommunens orange tøj, så er de ikke autoriseret og så vil vi gerne vide det, siger vejformanden, der nu vil gøre et forsøg på at sikre vejskiltene endnu bedre mod tyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce