Annonce
Lemvig

Velbesøgt husflidsmarked i Lemvig

Dansk Husflids Lemvig-afdeling står bag det kreative marked i Tobaksgården. Foto: Allan Damgaard
Også i år har husflidsforeningen lavet sit eget marked i en baggård i Lemvig by

Lemvig: Der er husflidsmarked i Lemvig i denne uge.

Selv om markedet ligger en smule gemt af vejen inde i Tobaksgården, så er der alligevel mange, der finder vej ind til de kreative folk, der i de opstillede telte viser forskellige former for håndarbejde og håndværk.

Der er adgang til markedet fra Vestergade, hvor et stort banner på tværs af gågaden gør opmærksom på markedets eksistens.

Annonce

Dansk Husflids Lemvig-afdeling har haft dette marked siden 2008. Det aktuelle marked varer til og med søndag den 26. juli, og i løbet af ugen vil der være en vis udskiftning blandt udstillerne, der blandt andet viser strik, glaskunst og træarbejde.

I sidstnævnte kategori finder man trædrejer Niels Jensen fra Houe.

- Jeg har været med i adskillige år, og jeg har aldrig oplevet så mange besøgende som i år, og de køber også en hel del. Så jeg er godt tilfreds, siger Niels Jensen, der står og arbejder på standen, hvilket tiltrækker en del opmærksomhed hos de forbipasserende.

Giver kontakter

Han tilføjer, at det også giver en del kontakter at være til stede på sådan et marked. Samme melding kommer fra Pia Boje fra Ramme, der udstiller strikkede trøjer og hatte. Sidstnævnte er også filtede.

- Markedet er rigtig godt besøgt. Der kommer mange - både lokale og turister. Jeg sælger også en hel del. Mine hatte bruges blandt andet af kræftpatienter, og her er der mange, der hellere vil komme hjem til mig privat og prøve hatte, inden de køber. Den mulighed har man altid, siger Pia Boje, der har Mor og Datter Design sammen med sin mor.

Mor og Datter Design producerer "varme striksager", som der står på deres visitkort. Det er 20 år siden, at Pia Boje flyttede fra Aarhus til Fjaltring. Nu er hun så flyttet til Ramme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce