Holstebro

Velkommen til hærens knytnæve

Soldater, sildesalat og store smil var der rigelig af, da 1. brigade blev budt velkommen til Holstebro. Foto: Jema

Kasernen, byen og Hæren bød torsdag medarbejderne i den nye 1. brigade velkommen.

Holstebro: Mens kulden bed, var ordene til det nye brigade til gengæld mange og varme, da den officielt blev budt velkommen til Holstebro, hvor hovedkvarteret er blevet placeret som en del af det seneste forsvarsforlig.

- Forsvarets personel har gennem mange år oplevet evindelige nedskæringer med deraf følgende lavere aktivitetsniveau, nedlæggelse af enheder, flytninger og manglende sammenhæng mellem mål og midler. Med forsvarsaftalen fra januar 2018 går det den anden vej. Vi har taget bestik af behovet for at styrke dansk forsvar i en usikker tid med stående terrortrussel og et Rusland, der opruster og optræder mere og mere selvsikkert over for nabolandene, lød det fra medlem af forsvarsudvalget Kristian Pihl Lorentzen (V), der kaldte brigaden for hærens fremtidige knytnæve.

- En brigade, der med ekstra kampvogne, panserværn, ekstra artilleri, luftværn med mere bliver hærens knytnæve. Der kan kæmpe selvstændigt og indgå i NATOs kollektive forsvar, som forstærkning i de baltiske lande i tilfælde af en tilspidset situation eller levere enheder til indsættelse i internationale operationer, sagde Lorentzen.

Også borgmester H.C. Østerby (S) bød den nye brigade og de nye soldater velkomne:

- Vi har et tæt samarbejde med Jydske Dragonregiment, og vi er glade for soldaterne og kasernen som arbejdsplads. Jeg håber, at I vil blive lige så glade for kommunen, og skulle I få lyst til at slå jer ned her, så kan vi også hjælpe med at finde en byggegrund.

Når Brigaden er fuldt opstillet, er den på over 4.000 soldater. Brigaden er sammensat af enheder fra hele landet, men staben får hovedkvarter på Dragonkasernen. Samlet bidrager det seneste forsvarsforlig med yderligere 240 arbejdspladser på Dragonkasernen, der er kommunens næststørste arbejdsplads.

Grev Ingolf var blandt deltagerne i velkomstparaden, hvor han også lagde en krans til minde om de faldne soldater. Foto: jema.
0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce