Annonce
Navne

Vemb-træner deltager i Dansk Trav Derby

– En deltagelse i derbyet, kan man kalde en blåstempling. Lige fra man starter træningen med en unghest, lever drømmen om at stå med en derbyhest., siger travtræneren Jan Friis. Foto: Burt Seeger
Det findes ikke større på dansk grund, når Dansk Trav Derby løber af stablen på Charlottenlund Travbane den 25. august. Vemb-træneren Jan Friis deltager i feltet på 12 heste med Dekanen K.

VEMB: Søndag den 25. august er der dømt folkefest, når årets med afstand største heste-event foregår på Charlottenlund Travbane. Her finder landets bedste fireårige travheste nemlig ud af, hvem der vinder Dansk Trav Derby, og i år er det med islæt fra Vemb.

Travtræneren Jan Friis, der bor lidt uden for Vemb, stiller nemlig op til årets travderby med hesten Dekanen K.

Jan Friis er til daglig tilknyttet væddeløbsbanen Skive Trav.

– En deltagelse i derbyet kan man kalde en blåstempling. Lige fra man starter træningen med en unghest, lever drømmen om at stå med en derbyhest. Det er her, det hele kulminerer. Dekanen menes at have en fornuftig chance, og der er optimisme, især efter det, han viste i prøven, siger Jan Friis i en pressemeddelelse om begivenheden.

Ifølge Claus Juncker fra Dansk Hestevæddeløb bliver der stort fokus på Vemb-hesten, der sammen med de andre deltagere kan se frem til et femcifret antal tilskuere på Charlottenlund Travbane.

– Derbyet er et tilløbsstykke, der trækker tilskuere fra hele landet. Der kommer sandsynligvis også mange unge til løbet 25. august. Hestesporten er kommet af med det lidt støvede image med ældre herrer med store cigarer og høj hat. I stedet er det blevet hipt for unge at tage på travbanen, fortæller han.

Dekanen K er i hård kamp blandt de 12 fireårige heste, der kæmper om at blive den hurtigste.

Blandt deltagerne er der en klar overvægt af jyske heste, men til gengæld er Sjælland fornemt repræsenteret ved hjemmebanefavoritten og travlegenden, Steen Juul, der stiller op med Daytona.

Steen Juul vandt forrige år derbyet for niende gang med Chock Nock, men for første gang var det uden ham selv i sulkyen. Det var svenske Björn Goop, der agerede kusk på de 3000 meter, der er løbsdistancen til derbyet.

Der er kun én chance for hver hest til at vinde Dansk Trav Derby, og blandt andet derfor er løbet mere prestigefyldt end alle andre på dansk jord. Det er et løb, hvor kusk og hest skal ramme deres ypperste for at vinde. Der er ikke en chance mere i næste uge.

Dansk Trav Derby er blevet afviklet hvert år siden 1898, og selve derbyarrangementet foregår fra klokken 10 til 17.45, hvor der som afslutning bliver sunget ”Gå med i Lunden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsen vendte tilbage til brandsted

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce