Annonce
Kultur

Venø Festival aflyser: - Det er mega tomt og trist

Venø Festival er blevet udsat til sommeren 2021 på grund af coronavirus. Arkivfoto: Stine Kjærside
Aflysninger af sommerens kulturelle arrangementer fortsætter i kølvandet på covid-19. Denne gang er det Venø Festival, der må udsætte festivitas til næste år

Venø: Sommerarrangementer i kulturens navn bliver lige for tiden aflyst på stribe, efter at regeringen tidligere på ugen forlængede forsamlingsforbuddet frem til august måned på grund af covid-19. Denne gang er det Venø Festival, der for anden gang skulle have fundet sted på campingpladsen på Venø, som må aflyse. Festivalen skulle have fundet sted 17.-19. juli, men med et deltagertal på lige omkring 1000 kunne arrangørerne bag ikke se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre under omstændighederne.

- Det er mega tomt og trist, men vi havde svært ved at se, hvordan vi skulle kunne gennemføre Venø Festival, der handler om nærhed og samvær, som tingene er lige nu, siger Sidsel Munkebo Hansen, der er formand for Venø Festival.

Annonce

Vi havde svært ved at se, hvordan vi skulle kunne gennemføre Venø Festival, der handler om nærhed og samvær, som tingene er lige nu.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Støt festivalen

Publikum, der allerede har købt billetter til dette års festival, kan enten vælge at få dem refunderet, eller beholde dem til næste år, hvor de automatisk vil være gældende på ny, og på den måde støtte festivalen og kunstnerne. Der bliver nemlig en Venø Festival næste år, garanterer Sidsel Munkebo Hansen.

- Man kan sige, at vi aldrig havde forestillet os at have så god til tid til at planlægge en festival som vi så får den her gang. Det er mega ærgerligt at have brugt så lang tid på noget og gjort sig så umage, men det er ikke spildt, for de gode idéer og ambitioner kommer også til at ske næste år. Måske kommer der endda endnu mere flødeskum på toppen, nu vi har bedre tid, siger Sidsel Munkebo Hansen.

På årets Venø Festival stod blandt andet Uffe Lonrenzen og Mikael Simpson på plakaten, og festivalen er i dialog med kunstnerne. Datoerne for næste års Venø Festival vil blive meldt ud så snart arrangørerne har dem på plads.

Venø Festival har nærvær og familietid som varemærke, og indebærer blandt andet fællesspisninger ved langborde, og det er svært i en tid, hvor man skal holde afstand til andre mennesker for at undgå potentiel smitte.

- Derfor kom vi frem til, at det var bedre at trække stikket nu, da det også gør det mindre problematisk rent praktisk og økonomisk for os, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Underbo fik klar besked før stor politiaktion: Forlad lejligheden øjeblikkeligt

Erhverv

Wærket må udskyde stor åbning

Annonce