Kultur

Venø Festival har udsolgt af frivilligbilletter: - Vi har fået enormt meget opbakning

De frivillige bag Venø Festival er i fuld gang med forberedelserne på campingpladsen. Foto: Johan Gadegaard
Mod at give nogle timers arbejde til festivalen har man kunnet købe en billet til Venø Festival til en mindre sum penge end billetten ellers koster, og det er der mange, der har gjort brug af.

Venø: Siden sidste sommer har en lille gruppe arrangører arbejdet ihærdigt på det, der denne weekend skal udmunde i den allerførste Venø Festival - en familievenlig festival i både børne- og voksenøjenhøjde med overnatning, fællesspisning, leg og musik. Heldigvis har arrangørerne ikke været helt alene om det store arbejde, som det er at opbygge en festival - i mandags ankom blandt andre formanden Sidsel Munkbo Hansen, næstformanden Louise Kibsgaard Pedersen samt deres familier og andre, der har taget tjansen som frivillig.

Det har blandt andre Anne Schmidt. Hun er mor til Stefan Tholstrup Schmidt, der også er med i arrangørgruppen, og hun har været på Venø siden tirsdag, hvor familien ankom med campingvogne og fortelte. Til daglig arbejder hun som pædagog inde i Struer, men siden mandag har hun hjulpet med at bygge festivalpladsen, der ligger ved Venø Klit Camping, op.

- Jeg har blandt andet været med til at male en campingvogn, som skal bruges til læsehule til børnene, blå. Så passer den med festivalens farver, siger hun, mens hun inspicerer det færdige værk i solskinnet.

Hun har også passet børn, været med til at lave bænke af nogle gamle europaller og været med til at skabe og bestille indholdet til det telt, hvor børnene skal kunne være kreative.

Jeg gør det for festivalens skyld, for jeg synes det er et super godt initiativ.

Anne Schmidt, frivillig på Venø Festival

Mavepine

Anne Schmidt fandt gennem sin søn ud af omkring november, at de startede en festival op på Venø. Helt fra bunden.

- Og jeg fik da lidt mavepine, det må jeg nok indrømme, siger hun med et lille grin.

- For det er jo et krævende arbejde, især når man har små børn, og de har da også arbejdet næsten i døgndrift for at få det op at stå, siger Anne Schmidt, der har tre børn med på festivalen - og et halvt, for hendes datter er højgravid, og hun er også med på Venø.

Men hun synes alligevel, at det er godt, at de unge mennesker tør og vil tage initiativet. Venø Festival skal, udover at rumme både børn og deres voksne, være bæredygtig og fuld af hensyntagen til naturen omkring dem, hvilket også har givet ekstra arbejde for arrangørerne, der har hentet service til maden hos genbrugsforretninger på lån og fået gamle møbler fra folks lofter og kældre. Derfor vil hun gerne ofre lidt af sin sommerferie på at hjælpe med at bygge og passe.

- Jeg gør det for festivalens skyld, for jeg synes, det er et super godt initiativ. Her er jo så smukt, og det er faktisk lidt utroligt, at der ikke er flere, der har opdaget Venø, så jeg håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Og så synes jeg, det falder så fint i tråd med, at Struer vil være lydens by, siger Anne Schmidt.

Hun har dog købt almindelig billet til selve festivalen - der skal hun være mormor og farmor.

- Og så skal jeg se Dissing & Las og Niels Skousen. Det er noget af mit yndlingsmusik.

Mere liv

Da Dagbladet var forbi Venø Klit Camping onsdag, var der endnu meget, der skulle laves. Torsdag ankom de store telte, der skal laves et gårdmiljø på pladsen med boder og scener, der skal tegnes op til gæsternes campingområder, graves ned til grill, opsættes strøm og lys og meget mere. Men strandområdet var der ved at være styr på, og de blå skilte, der skal vise gæsterne vej. Og så selvfølgelig den blå campingvogn.

Det er heldigvis ikke kun arrangørernes familier og venner, der giver en hjælpende hånd inden den store weekend.

Anders Kristiansen er kommet fra Viborg for at hjælpe til med lidt af hvert. Hans familie har sommerhus på Venø, og han plejede at deltage i Venø Sammensurium, en anden musikfestival der foregik på øen for efterhånden en del år siden.

- Og så er det jo fedt, at der er nogen, der tager initiativ til noget nyt, siger Anders Kristiansen.

Han har blandt andet hjulpet med at bygge stativer, og under selve festivalen står han for krabbefangst og det efterfølgende ræs, som børnene kan deltage i. Anders Kristiansen kalder sig selv en frivillig ildsjæl, og så kan man jo ligeså godt give en hånd med, når man alligevel er der.

- Venø mangler noget liv, så jeg hjælper gerne nogen, der vil forsøge at ændre det. Og så elsker jeg at møde nye mennesker, siger Anders Kristiansen.

Han deltager også selv i selve festivalen, og ved den lejlighed kommer nogle venner fra Viborg også med.

En frivillig har blandt andet stået for at lave frokost til hele holdet hver dag i ugen op til festivalen.Foto: Johan Gadegaard

Overvældede

Hos festivalens arrangører er der stor glæde at mærke med hensyn til de mange frivillige.

- Vi har været ret overvældede over den velvilje, projektet har fået, siger formand for Venø Festival, Sidsel Munkebo Hansen.

Få dage før festivalens start var der kun få frivilligbilletter tilbage, som kunne købes til billigere penge end en almindelig festivalbillet, mod at man lægger et antal timers frivilligt arbejde i løbet af weekenden og hjælper med eksempelvis madlavning, oprydning, opvask eller aktiviteter. Dagen efter skrev festivalen på deres Facebook-side, at alle frivilligbilletter var udsolgt.

- Vi har fået enormt meget opbakning, og det er vi så taknemmelige for.

Der er meget der skal ordnes og laves på en festival - særligt når det er år 1.Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig-Thyborøn For abonnenter

LTH er ude af pokalturneringen: En syngende lussing åbnede sæsonen

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Tophistorier

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Annonce