Annonce
Lemvig

Købmandspar tager endnu en sommer: - Vi stod med en helt tom butik  

Anne Mette og Axel Nielsen er tilbage i købmandsforretningen i Vejlby, hvor de tager en sidste sæson. Foto: Jesper Lundsgaard
Anne Mette og Axel Nielsen havde kun kort tid til at forberede genåbningen af købmandsforretning i sommerhusområde
Annonce

Vejlby: Efter en vinterpause, der blev nogle måneder længere end normalt, er der igen kommet gang i købmandsbutikken Min Købmand i Vejlby Klit.

Her er indehaverparret Anne Mette og Axel Nielsen tilbage bag butikken. Og denne gang er det sidste år, at de passer forretningen i sommerperioden, hvor langt hovedparten af kunderne bor i de nærliggende sommerhuse.

Det var ellers ikke meningen, at Anne Mette og Axel Nielsen skulle have stået bag disken i købmandsforretningen i denne sommer. For to år siden annoncerede de, at det var deres sidste sommer, hvor de ville betjene sommerhusgæster med købmandsvarer, og sidste år kunne de også trække sig tilbage. Men forpagteren af forretningen gik konkurs, og derfor har parret valgt at træde til igen i år.

Annonce

Klar på to uger

Parret har kun haft et par uger til at forberede årets sæson, der er kommet noget senere i gang end normalt på grund af coronanedlukningen. Butikken genåbnede først i lørdags.


Selv om vi egentlig ikke havde planer om at skulle tilbage, så er det dejligt at være her. Det er lidt som cirkushesten, der nu er tilbage

Anne Mette og Axel Nielsen, købmandspar


- Vi stod med en helt tom butik, hvor vi skulle begynde helt fra bunden med at indkøbe varer og genopbygge et varelager, siger Anne Mette Nielsen.

Denne formiddag er der stille i forretningen. Der er kun få sommerhusgæster, der skal have klaret nogle indkøb, så parret kan sammen med en ansat få sat de sidste varer på hylderne.

Ifølge Anne Mette Nielsen er kunderne godt tilfredse med, at parret er tilbage i forretningen.

- Og selv om vi egentlig ikke havde planer om at skulle tilbage, så er det dejligt at være her. Det er lidt som cirkushesten, der nu er tilbage, siger parret.

Lige som de tidligere år vil der være åbent hver dag hen over sommeren og det tidlige efterår i forretningen, inden det endegyldigt er slut for årets sæson i uge 43 i slutningen af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce