Annonce
Lemvig

Vennekreds er begyndt indsamling til ny Solbussen

Jens Jørgen Persson og Elin Lillelund fra Solgårdens & Søparkens Venner håber på god opbakning til indsamlingen til den nye bus. Den gamle Solbussen i baggrunden er 17 år gammel. Foto: Allan Damgaard
Solgårdens & Søparkens Venner skal samle cirka 200.000 kroner ind til en ny Solbussen, der kan fragte beboerne og Dagcentrets brugere rundt til gode oplevelser.

Lemvig: Den gamle Solbussen - som Solgården og Søparkens beboere samt brugere af Dagcentret benytter - skal skiftes ud.

- Den er 17 år gammel, og den trænger til at blive skiftet ud, siger formanden for Solgårdens & Søparkens Venner, Elin Lillelund.

Det er vennekredsen, der står for indkøb og drift af bussen, der kan transportere otte passagerer rundt til gode oplevelser.

- Det er ikke fordi, den har kørt så mange kilometer. Det er blevet til 90.000 kilometer på de 17 år. Den kører hovedsageligt småture. Men den er slidt, og der er flere fordele ved en ny og tidssvarende bus, siger Elin Lillelund.

Solbussen har slidt dækkene lidt mere de seneste år, hvor der er blevet tilknyttet pædagoger til Lemvigs ældrecenter.

- Pædagogerne er gode til at tage beboerne med ud til oplevelser i det blå, siger Elin Lillelund.

Den gamle Fiat-bus skal afløse af en ny Mercedes-bus, der koster i omegnen af 400.000 kroner. Lemvig Kommune kommer til at stå som ejer af bussen, og dermed kan der spares lidt af momsen. Desuden har vennekredsen nogle opsparede penge, der kan bruges til købet.

- Vi regner med, at vi selv skal samle cirka 200.000 kroner ind, og det arbejde er vi netop begyndt med, siger Elin Lillelund.

Beløbet håber vennekredsen at kunne hente hos både fonde, forretninger og private, og hvis det går efter planen, kan den nye Solbussen trille ud på landevejen til foråret.

- Den nye bus har bedre faciliteter end den gamle. Det gælder f.eks. med sikkerheden. De nuværende topunktsseler bliver erstattet af trepunktsseler. Desuden kan sæderne klappes ind, så der bliver plads til kørestole. I den nuværende bus skal sæderne manuelt tages ud for at give plads til kørestole, og det er lidt besværligt, siger Jens Jørgen Persson fra vennekredsens bestyrelse.

Jens Jørgen Persson har tidligere været chauffør i Solbussen - nu er han medhjælper, når passagerne skal ind i bussen. Der er fem-seks chauffører med Johannes Rasmussen fra Lemvig som koordinator.

Den nye bus bliver den fjerde bus på Solgården. Den første ankom i 1980'erne.

- Det er et stort aktiv med sådan en bus, der giver en enorm frihed til beboere og brugere, og vi håber på god opbakning til den nye bus, siger Elin Lillelund.

Solgårdens & Søparkens Venner

Solgårdens & Søparkens Venner blev etableret i 1986. Først som Solgårdens Venner - siden kom afdelingen Søparken til.

Foreningen har i dag 190 medlemmer.

Vennekredsen har anskaffet Solbussen, der formelt ejes af de to ældrecentre, mens driften klares af vennekredsen.

Bussen bruges til udflugter for både ældrecentre og Dagcentret i Lemvig. Alle beboere kan desuden leje bussen. Der køres altid med en af vennekredsens egne chauffører.

Bestyrelsen består af: Formand Elin Lillelund, næstformand Daniel Ejler, kasserer Jonna Laursen, sekretær Bodil Madsen, Jens Jørgen Persson, Lene Uhrenfeldt, Inger Jensen, Marian Hove og Birgitte Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce