Annonce
Struer

Venstre bløder erfarne medlemmer efter intern ballade

Formanden for Venstres partiforening i Struer Kommune, Flemming Poulsen, fik adgang til parkeringspladsen hos Ivan Jakobsen, da den årlige generalforsamling i 2020 blev afviklet i det fri på grund af forsamlingsrestriktionerne under den første store nedlukning af landet. Dette kan han formenlig ikke regner med i år. Ivan Jakobsen har meldt sig ud. Arkivfoto: Frede Stengaard
Entreprenør Ivan Jakobsen er bare en af en god håndfuld ellers trofaste medlemmer af Venstre, som forlader partiet.
Annonce

Nordvestjylland: Opgøret i Venstre-toppen og Inger Støjbergs afgang som næstformand efter et møde i forretningsudvalget 29. december har fået en god håndfuld ellers trofaste medlemmer  af Venstre i Struer Kommune til melde sig ud og forlade partiet.

- Det er udmeldelser, der er kommet hen over julen og her lige efter nytår, fortæller formanden for Venstres kommuneforening i Struer, Flemming Poulsen.

- Det er mangeårige medlemmer, som har været med til at promovere Venstres politik, og det har været både til højtiderne og når vi har haft et stykke arbejde, der skulle gøres, fortæller partiforeningens formand i Struer.

Med cirka 230 medlemmer af Venstres partiforening i Struer Kommune, vil Flemming Poulsen ikke beskrive de seneste udmeldelser som en masseflugt.

- Men medlemsflugt er medlemsflugt, og når vi får en håndfuld udmeldelser samtidig med, at der er en sag kørende i toppen, vil der være en sammenhæng. Så der er selvfølgelig noget, vi tager alvorligt, understreger han.

Som formand for Venstre i Struer Kommune, bakker Flemming Poulsen op omkring partiformanden og forretningsudvalgets beslutning om at ophæve samarbejdet mellem Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand.

- Men jeg er utrolig ked af, at vi ikke kunne give Inger Støjberg en bedre behandling. Inger er det rareste menneske, man kan møde, og med over 28.000 personlige stemmer udtrykker hun en folkestemning. Så jeg er ked af, at man ikke kunne nå frem til en bedre aftale med hende, siger han.

Nu må han så også konstatere, at det koster på medlemskontoen i lokalafdelingen af Venstre i Struer Kommune, at der er knas i toppen.

Annonce

Oprør fra vest

En af udmeldelserne kommer fra entreprenør Ivan Jakobsen, og i sin begrundelse for at forlade partiet, afviser han, at det har direkte relation til partiformandens opgør med Inger Støjberg.


Der er bare alt for meget københavneri i det. Ene jeg, alene vide. Sådan står han jo frem, og den går bare ikke i politik.

Ivan Jakobsen, nu tidligere medlem af Venstre, Struer


- Jeg kunne bare se, at der aldrig ville komme styr på det her, uden at der blev gjort opgør, siger han og henviser til hele den nye linje i partiet med Jakob Ellemann-Jensen som formand.

- Der er bare alt for meget københavneri i det. Ene jeg, alene vide. Sådan står han jo frem, og den går bare ikke i politik, mener Ivan Jakobsen.

Ivan Jakobsen fra Struer har fået nok af det, han kalder for københavneriet i toppen af Venstre. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Så med udgangen af 2020 ville han ikke længere være medlem.

- Flemming Poulsen sagde godt nok til mig, at han havde regnet med, at jeg ville tage mit medlemsskab af Venstre med i graven. Men sådan skulle det altså ikke være, konstaterer han.

Annonce

Samme tendens i Holstebro

Blandt Venstres medlemmer i Holstebro Kommune er tendensen den samme.

Formand for Venstre i Holstebro, Tom Bach Nielsen, fortæller, at partiet har fået seks - syv udmeldelser oven på den seneste tids ballade i Venstre:

- Om de er direkte relateret til Inger Støjberg, ved jeg ikke. Min opfattelse er, at de er relateret til den uro, der er i partiet. Det er det, som de selv bruger som begrundelse, siger Tom Bach Nielsen.

Men mens nogle, har meldt sig ud - så har andre meldt sig ind:

- Generelt set er det ofte ældre medlemmer, der forlader os. Det er vi kede af, men de gider ikke al den uro, der har været. Det er vi naturligvis kede af, men vi takker dem pænt for de år, som de har været medlemmer og håber så, at de stadig vil stemme på os, siger Tom Bach Nielsen.

Hvor meget fylder uroen blandt medlemmerne?

- Det er vanskeligt at sige. Den fylder sikkert noget, men det, som vi stadig får mest respons på, er det lokale og de lokale sager. Det er det, som optager medlemmerne mest, siger Tom Bach Nielsen.

Formanden for Venstres kommuneforening i Lemvig, Tage Rækby, er ikke vendt tilbage med oplysninger om, hvordan stemningen er blandt partimedlemmerne i Lemvig Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Gaderæs endte hos mor og far

Annonce