Annonce
Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Der er enighed om, at der skal ske udvikling og blandt andet bygges boliger på Sydkajen. Nu vil Venstre have slagteribygningerne inddraget den første fase af en større udviklingsplan for hele havnen i Struer. Foto: Morten Stricker
Venstre vil nu droppe alle drømme om at få genskabt de mange arbejdspladser på havnen. Slagteribygningerne skal væltes og give plads for en helt ny og mere attraktiv bydel med både boliger, erhverv og plads til kultur.

Struer: Venstres borgmesterkandidat i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V) går nu direkte til biddet og vil gå aktivt ind i et opkøb af det konkursramte andeslagteri på havnen.

- Mens andeslagteriet var i drift, var det ikke aktuelt, vurderede han.

Men konkursen i april satte for alvor gang i de interne diskussioner i Venstre, og konklusionen er klar:

Annonce

- På et tidspunkt, vil det i alle tilfælde være der, vi lander. Struer Kommune kommer i alle tilfælde til at overtage slagteriet. Det er kun et spørgsmål om tid, og det er nu vi skal slå til. Det er nu, vi skal udnytte de muligheder, vi får for en helt ny udvikling på havnearealerne, hvis vi vælter slagteriet. Vi kan få etableret en helt ny og meget attraktiv bydel, og det er nu, vi skal handle, mener Mads Jakobsen.


På et tidspunkt, vil det i alle tilfælde være der, vi lander. Struer Kommune kommer i alle tilfælde til at overtage slagteriet. Det er kun et spørgsmål om tid, og det er nu vi skal slå til.

Mads Jakobsen (V), borgmester kandidat for Venstre, Struer Kommune


- Vi må tage den plan, vi allerede har lagt for en udvikling på havnearealerne op til revision. Vi er enige om at begynde med et byggeri på Sydkajen. Det er den plan, vi må revidere og gøre endnu bedre for byen ved at få inddraget slagterigrunden, mener han.

- Det er noget, vi må have sat i gang. Jeg har ikke den færdige løsning, men vi må udnytte de muligheder, vi har for at få skabt en helt ny bydel, hvor boliger, erhverv, foreningsliv og kultur kan tænkes sammen til en attraktiv helhed. Det må være det, der er målet, understreger han med en erkendelse af, at det ikke bliver nemt.

- Det kan blive dyrt, og det kan blive besværligt. Men det er den vej, vi må gå, og når vi kommer i mål, bliver det et fyrtårn i hele kommunens bosætningspolitik. Der er et kæmpestort potentiale for udvikling på havnen, vi må udnytte, mener han med en klar intention om at ville gøre som en overtagelse af slagteriet til et tema, når Venstre vil forsøge at generobre borgmesterkontoret under valgkampen op til kommunalvalget 16. november.

S afviser forslaget

Den siddende borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj (S), afviser, at der skulle være grundlag for at gå aktivt ind i et opkøb af slagteriet.

- Vi har jo stadigvæk en ejer af slagteriet, som har intentioner om at få det sat i drift, og hvis Struer Kommune skulle ekspropriere en virksomhed i drift, vil det blive dyrt. Det ville koste os et meget stort to-cifret millionbeløb eller mere, vurderer han.

- Det ville være en helt anden sag, hvis der var tale om nogle tomme bygninger, hvor ejerne var interesseret i et salg. Så ville prisen være en helt anden, mener Niels Viggo Lynghøj (S).

- Det ville være fint, hvis det kunne lade sig gøre. Det kan vi ikke være uenige om. Det er bare urealistisk i situationen, siger han.

Det har ikke været muligt at få kommentarer til Venstres forslag fra Hardy Eskildsen, som var direktør for det konkursramte driftsselskab bag andeslagteriet.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce