Danmark

Verden vil (selv)bedrages. Det kan jo være, det hele bliver bedre i år.

Rikke Dal Støttrup

på kant: I januar skal det være. I januar fordobler fitnesscentrene antallet af indmeldinger. I januar bliver boghandlernes bestsellerlister regeret af de nyeste livsstilsguruer. Havemanden Claus Dalby er blevet "Slank", og det hedder hans bog også. En ny kur "Keto" vinder frem. Det er "Low Carb High Fat" i yderste instans, siger ophavskvinden. Nemlig uden fedt. Vi vil også læse om at spise anti-inflammatorisk, om kødfri dage, vi vil forstå vores søvn og så vil vi læse om at gå i...ja, "Gå-bogen".

Er man den kyniske type, vil man konstatere, at verden vil (selv)bedrages. Og at det bliver den. For alle ved jo, at når januar er slut, falder de fleste af kondicyklen og tilbage i gamle sofavaner. At når bogen er købt og læst, så er det stadig dig selv, der skal gøre det hårde arbejde. Og dét med din egen gamle personlighed som en tung vægtstang på nakken.

Jeg vælger at se det som et udtryk for menneskets ukuelighed. For menneskets "tillidsfulde forventning om noget glædeligt, der vil indtræffe i fremtiden -- uden at der foreligger en objektiv sikkerhed", hvilket er ordbogens definition på håb.

Håbet holder liv i os. Lige meget om man er en buttet dansker på et løbebånd eller en syrisk flygtning på en tømmerflåde, så er det troen på, at livet kan blive bedre, der driver os fremad. Vilkårene er vidt forskellige, driften er den samme.

Så i stedet for at forarges over dem, der stræber i januar (og i livet), tager jeg hatten af for, at man giver det et skud. For mon ikke det hele bliver lidt bedre i morgen?

0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Sunset Boulevard har sagt farvel til 6 mio. plastiklåg og sugerør

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Tophistorier

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce