Annonce
Kultur

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

- Det er en vigtig del af Verdensballettens DNA, at alle kan være med - balletnørder og folk som ser ballet for første gang. Vi vil gerne gøre balletten til en kulturel folkefest, siger Verdensballettens leder, Jens-Christian Wandt. Foto: Esben Zøllner Olesen
Ikke mindre end syv af verdens bedste balletdansere optræder i august foran Nørre Vosborgs vartegn, det historiske tårnhus.
Annonce

Nørre Vosborg: Søndag den 4. august kommer Verdensballetten atter til Nørre Vosborg. Det er femte gang, man kan opleve dansere fra nogle af verdens bedste kompagnier, top-musikere - og nu også et drenge- og mandskor.

- Nørre Vosborg er et helt særligt sted for Verdensballetten. Det var her vi præsenterede vores første forestilling udenfor arnestedet Skagen. Det er her vi år efter år bliver modtaget med åbne arme og oprigtig interesse. Det er også her, at Verdensballetten - som eneste sted på turen, får mulighed for at give erfaringerne videre til morgendagens stjerner, siger leder af Verdensballetten, operasangeren Jens-Christian Wandt.

I år kan man opleve dansere fra tre af verdens mest prestigefulde kompagnier: Mariinskij Balletten fra St. Petersborg, The Royal Ballet of London og Statsballetten fra Berlin. Syv af verdens mest berømte solodansere og ballerinaer kommer til Vestjylland, hvor de sammen med danske musikere og Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor giver forestilling på scenen, som bliver bygget op foran Nørre Vosborgs vartegn, det historiske tårnhus.

På programmet er blandt andet en ny ballet, der er blevet skabt specielt til årets forestilling med titlen “The Three", kreeret af den kun 23-årige danske koreograf Tobias Praetorius. Balletten er skabt til Jakob Gades “Tango Jalousie” og er en historie mellem danseren og de to musikere. På scenen er balletdanseren Paul Kay fra The Royal Ballet, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie ved flyglet.

I øvrigt begynder den 4. august for nogle Verdensballettens stjerner med en masterclass på balletskolen og musikskolen i Holstebro, hvor kunstnerne giver deres viden og erfaring videre. Resultatet af denne masterclass vil kunne ses om aftenen på Nørre Vosborg, hvor forestillingen indledes med en lille opvisning med de lokale balletelever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

For lidt plads: LOFI udvider center

Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Lemvig

Smykker forsvundet ved indbrud

Annonce